[]

almanca, fransızca, rusça. üçü arasından hangisine başlanmalı

selamlar. bulunduğum ilde halk eğitim merkezlerinde ücretsiz kurslar var. benimde boş vaktim olduğundan dolayı, yeni bir dile başlamak istedim. halk eğitim merkezlerinden alabileceğim dil eğitimi ne kadar iyi olabilir bilmiyorum ama boş vaktim olduğu için düşündüm.

bu üç dilin de gerek konuşmada, gerekse yazmada olan zorluklarını öğrenmek istiyorum. ona göre birini seçeceğim.


 
yazmayı unutmuşum. bursa.


  • baba yorgun  (07.09.11 22:55:57) 
tabii ki rusça


  • altini ser incisi ker  (07.09.11 22:57:44) 
zorluk açısından:
rusça > fransızca > almanca
rusça hiç öğrenmedim gerçi onu duyduğum kadarıyla diyim.
  • tepedeki psychedelic adam  (07.09.11 22:57:46) 
ben rusça'yı seçmiştim. görüntü ezberleyerek kelime öğrenme gibi bir çalışma yöntemi benimsediğim için alfabede sıçıyordum. sonra almancaya geçtim, ama bu da oldukça zor; çok kurallı çok istisnalı bir dil. ama almanya-türkiye etkileşimini de göz önüne alırsak işe yarar gibi. rusça da belki turizm işinde çalışmak isterseniz daha sonra işinize yarar.
ben olsam her dilden birkaç parça şarkı dinler, beğendiğimi öğrenirdim. zaten iş olsun diye başlıyormuşsunuz.

  • baroni  (07.09.11 23:02:22) 
almanca'da bir kelime gördüm şimdi hatırlayamıyorum, fakat neredeyse bir cümle kadardı. sırf bu yüzden endişe duyuyorum. göründüğü gibi mi değil mi acaba?


  • baba yorgun  (07.09.11 23:02:47) 
şimdi kendim özel kursa kayıt olcam hangisi deseydin ticaret turizm vs düşünerek rusça derdim :) amacın da önemli bence. rusça halk eğitimde öğrenilecek dil değil diye düşünüyorum. tabiki kendi çalışmana da bağlı ama konuşma ortamlarında olmalısın. yazmada tabiki diğerlerine göre zor latin harflerine alıştığımız için. bence öylesine öğreneceksen, rusçaya özel ilgin yoksa, almanca veya fransızca seç


  • shea  (07.09.11 23:05:30) 
@baba yorgun; şıvanşıtaygeri mi diyon panpa uzun kelime olarak?


  • altini ser incisi ker  (07.09.11 23:07:19) 
ben bu konuda çok düşündüm rusçada karar kıldım. fransızcayı salla ingilizce bilmeyen fransız yok :P

rusça vs almanca konusunda şu vidyo daha kolay karar almanı sağlar umarım

www.youtube.com
  • jack of shades  (07.09.11 23:10:17) 
Almanca zor bir dil. Çok ciddi emek sarf etmedikçe boşuna uğraşma derim.


  • roket adam  (07.09.11 23:10:24) 
dillerin zorluklarını derecelendiren bi sitede görmüştüm.
rusça, çin-japon grunundan sonra geliyordu.
fransızca da çok zor. on tane harf yazıp 2 sini okuyon gerisi ziyan.
hem kolaylık hem yaygınlık açısından tercihim elbette almanca olurdu çünkü düşün bi kere, isviçre,almanya, avusturya almanca konuşurken rusaç ve fransca sadece kendi ülkelerinde konuşuluyor.
  • Google01  (07.09.11 23:22:49) 
almanca, fransızca ve rusçadan kolaydır. ama ben olsam fransızcaya kasardım..

edit: fransızca kanada'nın bir kısmında ve belçika'da da konuşuluyor. başka konuşulan ülkeler var. almanca'yı bilen çok var piyasada. fransızca öğrenmen ilerde iş dünyasında falan öne çıkartır bir şekilde, yok kolay olsun gerisi yalan dersen almanca öğren..
  • toshiro  (07.09.11 23:23:06 ~ 23:26:10) 
rusça zaten halihazırda bildiğim bir dil olduğu için bana zor gelmiyor ama okulda rusça dersi alanlara yardımcı olurken gördüğüm kadarıyla 3. kuru alıp da hala alfabeyi düzgün okuyamayan insanlar var. bir de rusçada kuraldan çok istisna vardır ve çekimler biraz zorlayabilir.

almanca sanki ingilizceye benziyor gibi biraz, en azından az çok tahmin edilebiliyor kelimelerin anlamları fakat fransızca kesinlikle bir bilinmez benim için. 8 harf yan yana fakat tek hece okunuyor, olmaz olsun öyle şey :(
  • kayranin kedisi  (07.09.11 23:24:33) 
hocam yanlis anlama da ,suna bi bak istersen.

ben elestirilerin coguna katiliyorum.

www.eksisozluk.com

hangi ikinci,hangi 3. dil allaskina.
önce ingilizce ögrensek.
  • serabetan  (07.09.11 23:42:36 ~ 23:43:27) 
@serabetan, o bahsettiğim yerde tüm diller sıfırdan öğretilmeye başlatılacak. bu yüzden benim açımdan zaman kaybı olacağı için başka bir dile ufakta olsa giriş yapmak istedim.


  • baba yorgun  (07.09.11 23:53:05 ~ 23:53:34) 
rusça'nın fransızca'dan zor olduğuna katılmıyorum. bence fransızca çok daha zor bir dil, öğrenme ve konuşabilme açısından. ancak yazmada ve okumada rusça'da daha fazla zorlanacağın aşikar kıril abecesi yüzünden.
sana tavsiyem ise kesinlikle almanca.

  • reerer rique  (08.09.11 00:23:31) 
bursalıysan göçmen olma ihtimalin var gibi. rusça kolay olabilir bu durumda. fransızca okunuşu hadi yaptın, yazımı zor diye biliyorum. almanca az buçuk bilen biri olarak tavsiye etmem. ingilizceye benziyor diye giriştim. çok pişman oldum.


  • sanzelize canavari  (08.09.11 09:53:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.