[]

fotoğraf makinası

şimdi ben neredeyse hiç anlamam fotoğraf işinden öyle fotoğrafçılık hevesim de yok yalnızca öyle eş dost arasında çekilen fotoğraflar düzgün çıksın istiyorum.

öncelikle lens olayı önemli fakat illa carl zeiss mi olsun dersiniz yoksa bu konuda taviz verilebilir mi? ayrıca lens dışında özellikle dikkat edilmesi gereken bir husus var mıdır?

son olarak tercihen nikon olması koşuluyla şöyle 500 ila 1000 lira arasında önerebileceğiniz fotoğraf makinaları var mıdır?

teşekkürler şimdiden.

edit:bir de tabii kompakt değil slr olsa güzel olur.

 
basçek makinelerde en keskin görüntü sony'lerde var.
nikon ve canon'un pahalı üst seviye modellerinde (1000 tl'yi geçmek gerek) yüksek keskinliğe ulaşabilirsiniz.
compact makinelerde bence en önemli özellik tatminkar keskinlik sunması.
pil batarya ömrü ve mümkünse yedeğinin fiyatı önemli.
  • thebug  (07.09.11 23:34:55) 
slr istiyorsan 500-1000 arasında dijital sadece 2. el bulabilirsin.

carl zeissten ödün vermeyeceksen de işin baya zor.

hocam hiç kasma, yok nikonmuş yok canonmuş yok pentaxmış, giriş modellerinde hepsi üç aşşağı beş yukarı aynı performansı veriyor. git bütçene, alına, gözüne en çok uyanı al. canon eos 1000d ve de nikon d3000 den uzak dur bir de.

bence hatta git micro four thirds falan bir şey al ille de değiştirilebilir lens istiyorsan. ya da git filmli al bilemedim...
  • cedric tweedledee  (08.09.11 00:07:41) 
yani aslen 1000 tl'yi biraz geçebilir belki neyse ben de bi ara d3000'e göz kaydırmadım değil madem uzak dur diyorsunuz bir bildiğiniz vardır peki şöyle bir şeyler var ne dersiniz?

www.bimeks.com.tr

www.bimeks.com.tr
  • bosver nicki  (08.09.11 00:18:55) 
hocam slr mi istiyorsun kompakt mı bence ona bir karar ver.

d3000 kağıt üzerinde kötü bir alet değil, zaten herkez dslr falan alırken kağıt üstündeki özelliklerine bakıp alır. ama durum aslıdna bundan çok farklıdır. görüntüyü işleme süresi, sonrasında çekilen görüntünün keskinliği vs...

yeni bu işe girişen birisi için d3100 idealdir. canon cephesinde durum ne hiç bilmiyorum çok takip etmiyorum ama eminim eos 1100d de aynı ayardır.

bu yolladığın slr like ya da bridge diye geçiyor ve en büyük özelliği ebesininki kadar zoom yapması. bence çok anlamsız. bunun yerine canon g12, nikon p7000 olympus xz-1, panasonuc d-lux 3 falan gibi modeller daha mantıklı. ya da tekrar diyorum micro fourthirds ya da sony nin nex serisi de çok iyi iş görür. bu bahsettiğim microfour thirdsler de 4/3 tip sensör var. bildiğim kadarıyla da diğer gelişmiş kompaktlarda (g12 falan filan ) 1/17 inc sensor var. normal kompaktlarda ise 1/2 ydi sanırsam. nex-3 ise aps-c sensör barındırıyor bu da aralarındaki en büyük olanı. zaten performans ve görüntü kalitesi olarak nex-3 hepsini solluyor. üstüne artık sony alpha slr ler için üretilmiş lensler bunlarda kullanılsın diye adaptör çıkardı falan filan.

micro fourthirds de ise tavsiyem panasonic ya da olympus. panaosinc g serisi var gh serisi var. bişey daha vardı. olympusta da pen ler var. yıkılan makineler hepsi.

bridge makineler ise bence gereksiz.
  • cedric tweedledee  (08.09.11 00:41:57 ~ 00:47:12) 
kompakt olarak
www.vatanbilgisayar.com
dslr:
nikon d3100
değiştirilebilir objektifli kompaklarda sony nex-3 ü tavsiye ederim.

4/3 te de olympus e-pl leri.
  • cedric tweedledee  (08.09.11 00:44:29) 
anladım peki haklısın slr deyip kompakt linki vermem biraz saçma oldu ama anlamayınca insan böyle kafası da çok karışabiliyor(:

neyse ilgilendiğin için cidden çok sağol.
  • bosver nicki  (08.09.11 02:04:13) 
Fotograf makinesini kullanmayi bilmiyorsan ve auto modda cekeceksen ve bir lens seti (ki lensler body den daha pahali olabilir) almayi dusunmuyorsan o es dost ile cekecegin fotograf cep telefonuyla daha iyi cikar. Koca makinayi alip hammallik ettiginle kalirsin. Bu durumda bridge denilen fotograf makinalarindan alabilirsin.


  • kleonis  (02.07.15 01:21:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.