[]

arşiv olayları

1tb'lık usb 3.0 harici diskini kaybetmiş biri olarak kendimi sorguluyorum. fazla da değil ha, 5 ay falan oldu bu hdd'yi alalı, tag'lamadık mp3 bırakmadıydım nerdeyse. 400'e yakın film arşivi olmuştu bile. programları salladım, umursamıorum onlarla pek işim olmazdı zaten.. ama bir anda yokoliverdi lan hepsi. şimdi baştan yapamam, uğraşamam ki onlarla. işin özü, hiç arşiv yapmamak mı lazım yada. bazen diyorum, ohh iyi oldu, n'oluyo du sanki ööyle arşiv yapınca?? hiç birşeyin önemi, değeri yokki olm, sen niye böyle niceliksel şeylere değer veriosun, bak kül oldu gitti? diye bi iç ses (tyler durdeon) var içimde. bi yandan da, abi iiydi yav diorum, ne güzel herşey vardı, internet olmasada pc'de o 1tb veri içinde zaman geçirip zevk alabiliodum felan diorum.. şimdi garantide alet, geri gelecek formatlanıp. ama ona yine bişeler yüklesem yine bir gün bozulma ihtimali var. şimdi 1tb'lık bir tane daha alıp, onada aynılarını yedek alayım diorum ama oda yetersiz bi çözüm olacak gibi gelio..

tavsiyeniz varmı?


 
bi tane hdd'de yedek kalsın. kullanmayın onu. lazım olunca takarsınız. şahsen 3 tb'lık geniş bir arşivim var ve öyle yapıyorum. kenarda duran öküz gibi 8 tblık hdd'm var. bilgisayara ayda yılda bir takıyorum çünkü çoğu zaten var bende. lazım olursa diye atın kenara hepsini.


  • zanzeita  (07.09.11 22:18:42) 
panpa bu yazdıklarımı seni rahatlatmak için yazmıyorum.

her işte bir hayır hakikaten var. ben diyorum ki iyi ki kaybetmişsin ya. kaç para ki o alet 100$ mı? sen 100$ verip de öğrenemeyeceğin bir dersi çıkarmışsın zaten. arşivleme denilen aptal olay 10 sene geride kaldı. insanların zaten izledikleri ve %99 hayatları boyunca bir daha izlemeyecekleri filmleri, dizileri, belgeselleri saklaması kadar saçma bir olay yok. film dediğinin kralı zaten harddiski bilgisayara takıp kopyalayana kadar iniyor. arşiv dediğin olay niye var ki? senin için mi? ciddi misin? sana zarar verip, bunca vaktini alıp bir bokuna yaramayacak olay neden senin için olsun ki? özetle arşivcilik saçmadır. diğer bir konu ise taşınabilir harddisk olayı. şimdi harddisk dediğin olay zaten kısa ömürlü. doğru düzgün kullanıyorsan taşınmayanı bile 2 sene içinde bozulurken, taşınabilir olanların ömrü çok daha kısa oluyor. sana sormak istediğim soru ise şu: taşınabilir harddisk gerçekten senin için mi? o harddiski hamal gibi taşıyıp, insanların bilgisayarlarından bir şeyler kopyalayıp kendi bilgisayarına getiriyor musun gerçekten (doküman gibi 1-2MB'lık e-posta ekinde atılabilecek şeylerden bahsetmiyorum)? yoksa senin internetten uğraşıp indirdip saatlerini verip taglediklerinden arkadaşların da -buraya dikkat- "belki" bir gün faydalanır diye mi... eğer cevap ikincisiyse eğer sana bir müjdem var, taşınabilir harddisk'e ihtiyacı olan sen değilsin. mesela ben sıkı bir internet kullanıcısı sayılırım, köpek gibi download yapıyorum zaten. download hızları öyle arttı ki, artık bilgisayarın %90 on-time'ı bile sadece upload'a gidiyor. işin özeti bir eleman gelse bana dese ki baba on numara bi film buldum atiyim harddiske veriyim mi dese, ona dahi üşenir, filmin adını sorar kendim indiririm. yedeklemek için harici harddisk alınmasını da anlamıyorum. arkadaşım madem takmayacaksın kullanmayacaksın kenarda duracak niye alıyorsun? bir de üstelik yedeklemeyi dünyanın en güvenilmez en çabuk bozulan aletlerinde yapıyorsun? yedeklemenin çözümü harici harddisk değildir, raid'dir ve uygulanışı çok kolaydır. harici harddisk parasına gider 2 tane 1TB özdeş harddisk alırsın, çakarsın raid 1, veri kaybetme olasılığın milyonda birin altına iner. özetle panpa hiç üzülme, 100 dolar zaten para değil aldığın bu dersin yanında, bugün olmasa da ilerde anlarsın bence.
  • desdinova  (07.09.11 23:07:16) 
desdinova doğru demiş artık arşiv marşiv kalmadı.
eskiden bağlantılar yavaştı bişeye hemen ulaşamıyordun şimdi artık internet çok hızlandı. o kadar emek edip bir daha izlemeyeceğin filmi niye bi köşede saklıyorsun.
bütün internet benim harddiskim zaten. bişey lazım olduğujnda en geç 2 saatte indiririm. internetim hızlı olduu için yarım saatte de indiriyorum.sırf eş dost gelince paylaşım olur falan diye niye uğraşasın ki.boşveerrr.
onun için 500 mb lık harddisk aldım dedim napacam 1 tb yi. resimlerimi çektiğim videolarımı koyuyuorum yetio.
  • Google01  (07.09.11 23:32:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.