[]

türkiyede ateist olmak demek islam karsiti olmak mi demek

yurt disinda yasiyorum, bi milyon milyar tane ateist arkadasim var, bi taneside bir gün olsun ne katolikler icin ne de islamiyet icin falan tek bi laf etmedi, o kadar da sohbet ortami falan oldu yani.

sözlüge bakiyorum ateist diye kendilerini nitelendiren yazarlarin bi cogu (hepsi degil) aksama kadar vay müslümanlik söyle vay muhammed söyle diye giydiriyorlar. bu bi tek türk ateistlerine ait bi sey mi?

not; dinle alakam söyle ateist bile degilim, öyle yani hic biseyim.

 
onlar troll dostum.


  • ronaldo17  (06.09.11 21:18:43) 
@ronaldo17 tamam onlar troll.

e ama benim okumus, isi gücü yerinde adam akilli ateist arkadaslarim var türkiyede, onlar bile ne zaman konusu gelse, baslar islamiyete giydirmeye.

bu ne simdi
  • keseci  (06.09.11 21:21:08) 
iki tarafta da çekilmez riyakar boş beleş insanlar var


  • freebird5406_2  (06.09.11 21:22:16) 
başkalarının inanışına saygısı olmayan, bunuda sosyal medyada daha iyi duyurduğunu düşünen (sesli düşünen) kişiler. benimde ateist arkadaşlarım var. yeri gelir tartışırsın karşılıklı ama hakaret dolu cümlelerle insanları küçümsemek bu.

editlendi
  • neysene  (06.09.11 21:22:35 ~ 21:23:28) 
türkiye'deki ateistler islam kültürüyle büyüdüklerinden ve bu kültüre delicesine bağlı insanları gördüklerinden giydiriyor olabilirler. ben trollük yapmam, inancı ne olursa olsun herkese saygı duyarım ama bana da gelip "12 yaşındayken müslümandın şimdi ateist olmuşsun seni gidi troll" diyen insanlar var.


  • der meister  (06.09.11 21:23:33) 
@der meister

"türkiye'deki ateistler islam kültürüyle büyüdüklerinden ve bu kültüre delicesine bağlı insanları gördüklerinden giydiriyor olabilirler"

avrupadaki din egitimi burdan daha fazla, yani söyle diyeyim avusturyada krese basladigin an din egitimi alttan alttan basliyor, ve burdaki kiliseye giden insanlarin nüfusa orani türkiyede camiye gidenlerin oranindan fazla.

haksizsin demiyorum sana, sadece belirtmek istedim.
  • keseci  (06.09.11 21:28:50) 
burada devlet,medya,toplum gayrımüslimleri aşağıladığı için bir tepki mekanizması sözkonusu. ateistler hristiyanlara karışmaz sadece islamlara karışır olayı da oradan geliyor.


  • serafettinn  (06.09.11 21:29:16 ~ 21:29:46) 
yurtdışında insanların bu kadar baskı altında olmadığını düşünüyorum. bilemem tabii ama bence bu yüzden. yani katolik olmayanların dışlandığını, kaka bok olarak nitelendiğini düşünmüyorum. ama türkiye'de müslüman olduğunu söyleyip herkesten çok içki içen, bunu yaparken de bana müslüman olmadığım için ağzına geleni söylemekten çekinmeyen insanlar var.

etki-tepki diyelim. sürekli saldırmak, giydirmek trollük kabul edilebilir ama islam kültürüyle büyümüş ve dini terk etmeyi seçmiş biri, kendince sebep sahibidir ve bu sebepleri her türlü ortamda dile getirmek isteyebilir.

ama türkiye'de "ya arkadaş cidden nasıl inanıyosun yani melek olduğuna?" dediğin zaman bu hakaret olarak algılanıyor.
  • der meister  (06.09.11 21:30:14) 
o giydirenler ateist değil. inanmasa adam umursamaz, laf etme çabasında da bulunmaz.

bu insanlar allaha kızgın hayatlarından dolayı. ve islama laf ederek allahtan intikam alıp onu üzdüklerini sanıyorlar. aynı ayrıldığı sevgilisine yaptığı gibi. yoksa gayet inanıyor, dertleri kızgınlık veya kırgınlık başka hiç bir şey değil.
  • shiranai  (06.09.11 21:35:38) 
yurtdışındaki adamla burdaki adamın ateist olma süreci nedir ona bakmak lazım. türkiyede ateistlik bir tavır, karşı duruş haline gelmiş. bugünkü genel anlamında ateizm zaten batı kökenli bir kavram. benim şimdiye kadar denk geldiğim yabancı ateist arkadaşlar belli bir düşünsel süreçten geçmiş, mantık ve pozitivizmi daha öne koyarak zamanla kendilerini ateist olarak tanımlamaya başlamışlar ( türkiye'deki kimlikleştirme şeklinde değil ama ). burda ise genelde daha farklı bir durumla karşılaşıyorum, ateizm süreci işin düşünsel kısmından yoksun, ya da kısaca "dinle ilgilenmeme" şeklinde..


  • toshiro  (06.09.11 21:48:05) 
@toshiro

bence yurtdisindaki ateistler isin daha fazla "dinle ilgilenmeme" yönünde, yani adam hic bi dinle ilgilenmiyor, adam dinlerdeki inandirici olmayan seyleri bulmak yerine sadece hic inanmayip ilgilenmiyor ama türkiyedeki ateistler sanirim ateist olur olmaz bak nasil islamiyete giydiririm seklinde yasiyor.
  • keseci  (06.09.11 21:55:12) 
Toshiro, hiçbir şey bilmeden de ateist olunabilir. Hatta ilginç gelecek belki ama insanlar dinsiz doğar bunu biliyor muydun? Ateizm kavram falan değil. Teizm olmasaydı ateizm olmazdı. Ateistleri ateist diye etiketleyen yine dindarlar. Ben ateistim demekten gurur duymuyorum kimlik olarak da kullanmam. Ben normalim anormal olan inananlar.


  • vexations  (06.09.11 21:56:22) 
öyle demek değil ama islam karşıtı, ve tamamen din karşıtı olmak gayet doğru bişey.başka türlü dünyada huzur olmıycak çünkü.


edit:trollukle filan da alakası olmayabilir nerden çıkıyo ?
  • retarded  (06.09.11 22:39:03 ~ 22:40:26) 
bu tartışmaların temelinde inanç var. bir grup belli bir şeylere "inanıyor". diğer grup ise "inanmıyor". yani ikisi de inanç ile alakalı. görmedikleri, görmelerine imkan olmayan şeyler hakkında inanç çerçevesinde dönüyorlar.

bu çerçeveden bakarsan inanmak da aynı inanmamak da. aynı kültürün aynı jargonun insanları. ezelden ebede laf sokuşturur bunlar birbirine. bir tarafın fenerbahçeyi tutması öbür tarafın da galatasarayı tutması gibi. bilinçsizce bir konuşma.

ancak gerçek din denilen şeyin inançla alakası yok.

sen inanmıyorsun bıdı bıdı diyen bir insanla sen inanıyorsun bıdı bıdı diye insanın kültürü, söylemi, amacı arasında hiç bir fark yok.
  • mea maxima culpa  (06.09.11 23:53:10 ~ 23:54:20) 
islamiyet musluman olmayana en sert tepkiyi koyan dindir. bu cümleyi söyleyen arkadaşa cevabım önce islamiyet nedir nasıl bir dindir bunu öğrende gel!!! evet yurtdısındakı adamlar ataistliği iliklerine kadar hissedip yaşıyo olabilirler ama türkiyedekiler tamamen boşluktan birşey araşdırmadıklarından bilmediklerinden özenti bi şekilde yaşıyo bence tabii aralarında hakkını vererek yaşayanlarda olabılır...
türk milleti olarak batıya özenmeye zaten meğilliyiz.bütün değerlerimizi yitiriyoruz işde ona özen buna özen sürekli bi isyan ve doyumsuzluk hepsi var yaniii ayrıca yanlış anlaşılmakta istemem kimsenin inancı umrumda değil kimse kimseye yahudi ol musevi ol şu ol bu ol diyemez.nasılki ben kendi dinimden düşüncemden doğrumdan vazgeçmicek kadar katıysam kimseyede bu konuda baskı yada onyargılı davranamam ama ataistlik saçmalık (türkiyede)

  • mavi kız  (07.09.11 02:58:09) 
oha.ataistliği iliklerine kadar yaşamak ne la ?.bir de başkalarına öğren de gel demiş bunu diyen.''ataistlik'' saçmalıkmış.neyin hakkını vermekten bahsediyo bu arkadaş ?troll varsa o da budur eğer ciddiyse dine hiç bi iyi düşünce bağlamayın artık.


  • retarded  (07.09.11 07:48:55 ~ 07:50:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.