[]

riyazü's salihin sabah gazetesinin verdiği kitap

bu kitabı evde buldum ve içinde yazanlara göz gezdirdim.Uygulamak imkansız ötesi olmalı, siz ne düşünüyorsunuz?
bikaç örnek:
1)saçları siyaha boyatmak yasak
2)saç ekleyende ekletenede lanet edilmiştir
3)ölü üzerine feryat çığlıklarıyla ağlayan kadın,eger ölmeden tövbe etmezse kıyamet günü üzerinde katranlı bir elbise ve uyuza bulanmış bir gömlek ile diriltilir
4)suretli resim yapanlar, kıyamet günü azaba uğrar ve kendiilerine: '' yaptıgınız resimlere can verin bakalım'' denilir

 
Millet uzaya yerleşti hala niyazi bilmem ne...


  • sheba and the albino girls  (06.09.11 16:56:09) 
hazreti füze.


  • 9kuyruklukedi  (06.09.11 16:57:12) 
inanırsınız ya da inanmazsınız bu sizi bağlar. ama hiç bir şekilde "hazreti füze" cart curt gibi dalga geçmek olmaz.


  • altini ser incisi ker  (06.09.11 17:00:43) 
6 milyar insan içinde 1 kişi saçı siyaha boyatmak yasak diyebiliyorsa ben de o kişiyle dalga geçerim arkadaş! ayrıca tanımıyorum salih falan. tanımak zorunda da değilim.


  • 9kuyruklukedi  (06.09.11 17:04:49) 
1- siyaha boyamaktan kacininiz. tavisye gibi, emir degil. o donem ne kullaniyorlardi allah bilir o renk icin, zararliydi belki.
2- gercek insan sacindan peruk yasak, ektirmek degil bildigim kadariyla.
3- feryat cigligindan kasit ne simdi, isyan etmek mi? hangi durum uzerine bu soz soylendi?
4- putlastirmak amacli yapilmadigi surece resim de caiz.

bunun haricinde boyle cok kural var. yeniden yorumlanip degistirilenler de var, ayni kalanlar da. buyuk gunahlar degiller sonucta, insan hata yapar. cok tirsmiyorum boyle seyleri okurken. yapabildigin kadarini yapican, o kadar yani.
  • aklimiseveyim  (06.09.11 17:37:26 ~ 17:37:49) 
siyah boya -eskiden- yahudiler tarafından kullanılırmış. bir ilmihalde onlara benzememek için uygulanması hoş görülmez deniyordu. tavsiye gibi, emir değil.


  • asia  (06.09.11 19:10:27) 
ilk anda çok saçma geldiği için ikinci yorumu yapmıştım, birilerinin inancına saygısızlık ettiysem özür dilerim. bana saçma gelse de birileri bu inançlarla yaşıyor olabilir evet.


  • 9kuyruklukedi  (06.09.11 19:53:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.