[]

Matematiği Nasıl Sevebilirim?

Gsü işletme 1e başlıyorum, 4 kredilik mat dersim var ve ben matematik bilmememin yanında nefret de ediyorum.

geçmek için fonksiyonlardan integrallere kadar öğrenmek gerekiyor sanırım ve ben günlük hayatta asla kullanmayacağım bu lanet şeyleri öğrenmek de istemiyorum. evet nasıl severim, bi sevdirin be matematiği.


 
ya seve seve ya da..

ya da sevmeden. sevmek şart değil. ben de nefret ediyorum bize de koymuşlar.
  • cro magnon  (06.09.11 01:24:20) 
kalın ortalı bir defter alıyorsun.
defterin sağ tarafına sevdiğin mankenlerin en güzel fotoğrafını yapıştırıyorsun.
sol tarafına matematik dersi ile ilgili notlarını alıyorsun.

not: tarafımdan yapılmıştır coğrafya dersi için.
  • Kohen  (06.09.11 01:25:07) 
işletmede o kadar da ağır matematik yok, herhalde en çok kullanacağın şey türevini al sıfıra eşitle ordan kesin bişey gelir


  • freebird5406_2  (06.09.11 01:31:03) 
@jk mesele yapamıyor olmam değil, işime yaramayacağından emin olduğum şeyleri öğrenmek istememem.

@free zorluğu ile alakalı da bi sorunum yok.
  • kahin ahtapot paul  (06.09.11 01:35:43) 
fahri hoca geliyor matematiğe işletme 1'de. işiniz zor.


  • juninho77  (06.09.11 01:49:43) 
"işime yaramayacak şeyler öğreniyorum" gibi klasikleşmiş sanrıları bir kenara bırakırsanız çok daha kolay gelecektir. emin olun eğer medyum değilseniz, neyin işinize yarayıp yaramayacağını okurken bilemiyorsunuz. her bilgi değerlidir. hiç işinize yaramasa bile öğrenmek için geliştirdiğiniz metod bir gün işinize yarayacaktır.


  • otonomo  (06.09.11 01:53:28) 
@juninho of negüs evet.

@otonomo oldukça iyimser, teşekkürler.
  • kahin ahtapot paul  (06.09.11 01:55:33) 
önce konu çalış, sonra örnekli prolemleri çöz. kendine kurallar koy. günde 10 soru çözeceğim, günde şuraya kadar çalışacağım, şu sınavdan şunu almazsam bunu yapmayacağım gibi gibi...


  • sndnzr  (06.09.11 02:07:14) 
matematik bir işime yaramaz diyen insanları da anlamak zor. arkadaş bu şey senin problem çözebilme kabiliyetini arttırmak için var olan bir ders.


  • sndnzr  (06.09.11 02:08:53) 
@sndnzr problem çözebilme kabiliyeti sanırım türev-integralin ezber kurallarıyla sağlanmaz...


  • kahin ahtapot paul  (06.09.11 02:12:36) 
Matematiksel düşünme konseptini kapmak gerek zaten "saçma kuralları" ezberlemek değil. Biraz daha ayakları yere basabilen bir data analysis yapabilmek için matematiksel düşünme yetisinin gelişmesi gerekir diye düşünüyorum. Sonra işletmeciler ağlıyor, "niye endüstri mühendisleri business analyst oluyor biz dururken" diye.

Sorunun cevabına gelirsek. Öyle hadi seveyim madem demekle sevilecek iş değil pek maalesef. Yapmanız gerekiyor sadece sevmeseniz de. Derslere düzenli gitmenizi ve anlamadığınız zaman sınav zamanına bırakmadan o konuyu gözden geçirmenizi tavsiye edebilirim. Üst düzey matematik kullanacağınız alt dallara kayma niyetiniz olmadığına göre(tabi öyle çok kasıp yüksek bir not getirme kaygınız da yoksa) bence bu kadarı sınav öncesi 3-4 günlük çalışmayla yeterli olur.
  • luthier  (06.09.11 04:33:45) 
işletmeye başlıyorsun artık. matematik nasıl işine yaramayacak ? en basitinden arz-talep eğrisini göreceksin ve buradan kârın maksimum olması için gereken fiyat belirmelesini türev olmadan nasıl hesaplayacaksın ? deneye deneye mi ?

soruna gelince; thomas'ın calculus'u gayet güzel kitap. aman şu formülü ezberleyeyim diyerek değil de adım adım, hazmede hazmede gidersen yararlı olacaktır. yea nasılsa formülü ezberlesem sınavı geçerim diye değil de yavaş yavaş. evet biliyorum formülü iyice ezberlesen geçersin ama nefret ede ede de ezberleyemezsin ki. orda olan her şeyin bir amacı, bir yararı var. boş beleşe uydurulmuş şeyler değil.
  • hikmetkaraman  (06.09.11 09:01:39) 
%99 işsizsin kanka sen bu kafayla. Boşuna okuma bence.


  • roket adam  (06.09.11 11:13:02) 
Bilgisayarınıza Mathematica kurun (bedava bir program değil ama mesela Microsoft Office de bedava değil, *kıps*). Öğrenmesi kolaydır, fonksiyonları, türevleri, integralleri kolayca hesaplatırsınız, grafiklerini çizdirirsiniz, görerek öğrenirsiniz.

Evet, büyük ihtimalle doğrudan bir işinize yaramayacak o matematik bilgileri, her şeyi hazır programlarla yapacaksınız. Yine de o hazır programlar da hata yapabiliyor, hatayı anlamak için az da olsa matematiksel düşünmeyi bilmek zorundasınız. Görselleştirirseniz mantığı daha kolay oturtursunuz.
  • sourlemonade  (06.09.11 13:56:47 ~ 13:57:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.