[]

dişe dolgu nasıl yapılıyor ?

hala eskisi gibi acılar içinde dişi oydurup, sonra dolguyu mu sokuşturuyolar içine ? lazerler mazerler falan devreye girmedi mi hala ?




 
artık dokunmatik. iphone'dan bir uygulama çalıştırıp bir kaç saniyede bitiriyorlar. sonra kalkıp sms ile ödeme yapıyorusunuz.


  • ben smyrna  (05.09.11 23:52:47) 
@ben smyrna hep yapmak istemiştim :)
@2 yapmış yine yapacağını :)

  • baris daima  (06.09.11 00:00:05) 
girmedi


  • evergreen  (06.09.11 00:11:29) 
önce iğne yapıyorlar. bilmiyorum benim doktorum mu çok iyi yoksa iğne mi çok küçük hiç can acıtmıyor ki ben iğneden ölesiye korkan bir insanım.

10-15 dk bekleniyor dişin uyuşsun diye. sonra başlıyor gırrr gırrrr diye. ama hiç hissetmiyorsun. sonra plastik gibi birşey yerleştiriyor sonra dolguyu yerleştiriyor. 1 dk bekliyor orada doktor onu tutturuyor eli ile. sonra biraz daha deliyor. ve sonra işin bitiyor

hepsi yarım saat gibi sürüyor ve dışardan hiç belli olmuyor neredeyse. lazer sadece doktor dişine iyi şekil vermiş mi diye bakarken kullanıyr. mor bir ışık. radyasyonu var sanırım ki dişinin için görebiliyor onunla doktor.

neyse bunların dışında işte bir de birtane alet var.çenene koyuyor. o alet tükürüğünü emiyor.

diğer alet de hava üflüyor. dişini delerken çıkan toz artıklarını falan üflüyor.

2 dolgusu yapılan 3 dolgusu yolda olan birinden en yeni bilgi.
  • wessago  (06.09.11 00:21:15) 
- güç birimleri devrede mi ?
+ devrede, devrede. işine bak.. işine bak..

  • Kohen  (06.09.11 00:21:35) 
lazer dolgu dıye bişey var geçen ay arkadaşım yaptırdı.


  • hıkmıkzık  (06.09.11 00:42:35) 
lazer dolgu denen olay normal dolgudur aslında. yine aynı işlemlerden geçmesi lazım yani. yalnızca beyaz dolgu maddesi kullanıldığı ve lazer kullanılarak soğutulduğu için (ya da öyle birşey) lazer dolgu falan deniyor.


  • Kohen  (06.09.11 00:48:27) 
acıyan olay şu,

dişi oyuyorsunuz, ve oyma amacınız içindeki çürüğü temizlemet, çürük ne kadar derinse o kadar oyarsınız, ne kadar oyarsanız o kadar köke ve sinirlere gidersiniz, ne kadar oralara gidersiniz o kadar acır.

Morfinsiz dolgu da yaptırdım, suratımın yarısını uyuşturacak kadar morfin kullandığım da oldu dolgu için, olay tamamen çürüğün derinliği.

old school derken, şimdi beyaz dolgu var, üstüne lazerle soğutup hazır hale getiriyorlar
  • bonjurkes  (06.09.11 01:23:15) 
ne morfini ne radyasyonu ne lazeri arkadaş. doktor lokal anestezi yapar, çürüğü temizler sonra doldurur. dolgudaki kompozit 400-500nm dalga boyundaki ışıkla sertleşeceğinden dişe maviye yakın renkte ışık veren ışık aleti(halojen yada led genelde) 20-40 saniye tutulur.


  • xen0mancer  (06.09.11 10:33:40) 
lazer dolgu şöyle oluyor; erbium lazer denen bir edevat var. acısız çürük temizlemede kullanılıyor. çürük diş dokusunun rengini tanıyor ve sağlam dokudan ayırarak daha hassas olarak kazıyor. ama tüm dolguyu bununla yapmak mümkün değil. zira bu edevatın çalışma derinliği çok düşük ve dolguya şekil vermede falan pek başarılı değil.

Bir de insanların lazer zannettikleri ama aslında dolguyu dondurmak için kullanılan ışıktan ibaret bir dalgametre var. onun lazerle uzaktan yakından alakası yok.

nereden biliyorum? aylak bakkallık yaptığım zamanlarda diş hekimi bir arkadaşımın muaynanesine çöreklenmiştim oradan. Musallat olduğum diğer esnaf dükkanlarından edindiğim türlü gerekli gereksiz anektodlarda buluşmak üzere esen kalın.
  • sarap dumani  (06.09.11 10:45:15) 
dis prosedurlerinde lokal anestetikler kullanilir (lidocaine ve turevleri), morfin degil. morfin sadece agriyi yok eden bir madde ve etkiledigi yer beyin agri merkezleri oldugundan genel bir agri kesici etkisi var.


  • tom riddle  (06.09.11 23:05:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.