[]

niye ki la

ya biz niye böyle eziğiz? herifler neredeyse "vize"nin ne olduğunu bilmiyorlar. bilenler de "sınırda ödeyip alıyoruz işte sen de öyle yapmıyor musun?" diye saf saf soruyorlar. ulan bizim götümüzden kan alıyorlar kamil kan! herif elini kolunu sallaya sallaya benim ülkeme giriyor, ben onun ülkesine girmek için 1001 dereden su getiriyorum zibilyon takla atıyorum. makedonlara bu sene başında mı ne kalkmış ab için vize olayı onu duydum yine tepem attı, macarlara abd vizesi kalkmış falan. lan bi bize mi götlük yapıyor bunlar? ne çeviriyolar bunlar kendi aralarında. tam "gel, gel, gel, sen gelme ulan ayı!" modu. nolucak ki bize de kaldırsalar? gerçekten sebep var mı merak ediyorum.. hayır sağolsunlar devlet büyükleri olarak yalamadığımz da kaba et yok gibi, buna rağmen haala.. misal; romanya 2004ten önce vize uygulamıyor bize, ab müzakerelerinde bize vize koyuyorlar. şart mı var acaba "o ibneleri almıcaksınız layn!" diye. hırvatistan da yine müzakere ayağına 2012de vize uygulayacakmış.. tarih yüzünden mi? osmanlı yüzünden türkiye cumhuriyeti mi cezalandırılıyor? ya da din mi? ateist olanlara kalksın vize? ya da "sen israile one minute artizzliği yapar rusyayla vize mize kaldırırsan nah sana" ve bunun türevi mi?

hayır gelsin buyursun bana kalsa sınırda da vize almasınlar türkiyeye geldiklerinde. kimin nereye gideceğine niye karışayım, kaldı ki kim ne hakla bir insanın bir yerden bir yere gitme hakkına karışabilir, o da ayrı. ama ulan karşılıklı olsun bari. içimi dökmüş gibi oldum ama olm harbiden ankaragücüme gidiyor! nedir sebep? niye devamlı eziyorlar bizi? avrupa birliğine alınmama sebebini değil ben genelde vize olaylarını soruyorum.

avrupa ve abd merkezli bir soru oldu ama umumi pasaportuma vize uygulayan ülkelerin alayına gelsin..

 
haklılar bi yandan ama haksızlar da.sen de haklısın.


  • retarded  (05.09.11 20:55:18) 
bence tırsıyor adamlar, ülkelerinde istemiyor bizi. bu saçmasapan vize uygulamaları yüzünden gençliğimi yaşayamadım ben, "neden gidemiyorum yurtdışına?" diye oturup ağladığımı bilirim. ama onları da anlıyorum yani. istediğimiz kadar şeker adam olalım, gözlerindeki türk imajını değiştiremeyiz.


  • der meister  (05.09.11 20:59:11) 
çünkü birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacımız oldugu zamanlarda bizi bölmek istiyorlar


  • utkujan  (05.09.11 20:59:49) 
işte Nasrettin Hoca zamanında taaa yüzyıllar öncesinden söylemiş. Parası olan düdüğü çalıyor. paramız ve gücümüz olmadığı için millet düdükleri alıp çalıyor; biz avel avel bakınıyoruz.


  • mea maxima culpa  (05.09.11 21:01:05) 
@beterin beteri; pakistan, suudi arabistan, hindistan gibi ülkeler de mi müslüman ülke oluşumuzu ya da "viyana" kapılarına dayanılmasını sindiremiyor?


  • orange coffee  (05.09.11 21:02:45) 
adamlar ülkesine rahatça girmeni istemiyor, vizesiz olsa 1000 kişi gitse 5 i döner gerisi kalır. Bizimkilerin avrupa birliği hödö hödösünden dolayı durum böyle.

Bana kalsa, işte kapı işte sapı, adamların maddi durumları bizden kat be kat iyi olsa da, ipneliğine tonla uğraştıracak evrak işi çıkartmak, puştluğuna başvuru reddetmek gibi şeyler yapmamız gerekiyor.

Ama tabi bu durumda da ülkenin turizm geliri düşer, çok çok kötü oluruz, emmeye de gömmeye de gelemiyoruz anlayacağın
  • bonjurkes  (05.09.11 21:08:50) 
aklıma gelenleri yazayım:

-ab'ye giren ülkelerin sonradan vize uygulamaya başlaması ab ülkeleri içinde geçiş selbes olduğu için zannedersem. yani mesela x ülkesi senden vize istemiyor komşusu olan y ülkesi istiyor. x ülkesi ab üyesi olduğu zaman x'ten y'ye geçiş serbest olacak dolayısıyla sen türk olarak x'e gidip vizesiz y'ye geçebileceksin.

-öte taraftan ülkelerin bu açıdan en büyük korkularından biri kaçak işçilik. zaten avrupada işsizlik mevcut. bi şekilde gidip kalırsın diye korkuyorlar. zaten o yüzden öğrenciysen veya burada seni bağlayan işin vs varsa daha kolay alıyorsun turistik vizeyi.

-kültürel olarak da sevmiyorlar bizi, italya'da anneler çocuklarını "türkler geliyor" diye korkuturmuş mesela. sebebi de tarihi olsa gerek. sen orta asya'dan gel viyanalara kadar yardır. tamam hep osmanlı'nın hoşgörüsünden bahsedilir ama o adamların o dönemde neler hissettiğini de düşünmek lazım sonuçta savaş çıkarıp (sivillere zarar vermesen de) insanları öldürerek ele geçiriyorsun ülkeleri.

-gurbetçilerimiz de etken diye düşünüyorum, maalesef hiç iyi temsil edilmiyoruz orada. almanya'daki bir arkadaşım abd'de geçen filmlerde nasıl siyahilerden kaçıyorlarsa ben almanya'da türk görünce yolumu değiştiriyorum diyor.

-son olarak ekşi'de çok zaman geçiriyorsanız dikkat etmişsinizdir. arap turistlerle ilgili yorumlara. çok para bıraksalar da hoşlanmayan pek çok insan var neden? hal ve hareketleri kısacası kültürleri, avrupalıların da aynı şekilde baktığını düşünüyorum.

-abd için durum sadece çalışma olaylarıyla alakalı zannedersem. emekliler filan direkt 10 yıllık vize alıyorlar bi seferde ama almak için epey uğraşıyorlar sebebi ise orada kalıcı olmayacaklarını ispatlamak (belgeler vs.)
  • paltar yuyan masin  (05.09.11 21:21:39) 
Göçebe, yani yeni bir yere yerleşip, kaynakları kurutunca başka mekana akma eğiliminde bir millet olduğumuzu iyi biliyorlar. Üstüne üstlük, kültürümüz de cidden hiç uymuyor. Bir alman türkiye'ye girerken kalacağı otelden gideceği bara kadar araştırmış rezervasyonunu yaptırmıştır, biz ise, ekşi duyuruyu takip et mesela, şurada yaşamak istiyorum vize alıcam nası oluyo diye soran adamlar var. Hani iş güç falan hiç bişi yok, gelişine ben gidiyom çekmiş.

Bu şartlar altında vize serbestliği avrupa'nın kendini bitirmesi demektir, diğer yandan işi gücü olan veya özellikle öğrencilere gereğinden fazla kastırmaç yapıldığını düşünüyorum.
  • roket adam  (06.09.11 11:51:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.