[]

...must have attained a class of at least 2:1 standard (or equivalent).

Nedir bu? Bir master programına başvuru için ön şart olarak konmuş ama 2:1 standard nedir anlamadım...




 
ingiliz sisteminde soyle imis.

The UK uses a different system for grading degrees it follows:
(the percentage is the minimum to receive that class)
1st class ("first") - 70%
2nd class upper division ("two, one" as u mentioned) - 60%
2nd class lower division ("two, two") - 50%
3rd class ("third") - 40%
pass ("pass") - 30%
fail - less than 30%

sizden, en az 2nd class upper division veya esdegeri olmanizi bekliyor.
  • helenart  (30.05.08 01:46:21) 
bizim sisteme gore basitce su sekil de dusunebilirsin:
1st >3.5
Upper Second (2.1) 2.8 – 3
Lower Second (2.2)= 2.2/4.
Pass 2.0/4

ama bunda soyle bir sacmalik var bazi okullar 2:1'in denkligi olarak en az 3.5 istiyor belirli ulkeler icin atiyorum hindistan, turkiye, kore vs vs. sanirsin bize havadan not verdi hocalar universitede.
  • 2pac  (30.05.08 11:01:02 ~ 11:03:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.