[]

yurt dışına para

ingiltereye okumaya gidecek bir birey, burada çalıştığı dönemde bir miktar para biriktirmiş olsun. 3 bin 4 bin tl bişey. bu kişi yurt dışına gittiğinde bu parayı gezmek tozmak ve de ihtiyaç anında ne olur ne olmaz diye kullanmak istiyor.

şimdi bu kişi parayı nasıl saklasın? gitsin hsbc gibi bir bankaya mı yatırsın? ne tavsiye edersiniz? en uygunu en mantıklısı nedir? en az komisyon falan alıncak olanı..


 
2 farklı seçenek var

1-) kredi kartının gücüne inan ve atmden arada sırada yüksek mktarda para çek, atıyorum 100 pound gibin, kart geçen heryerde kredi kartını kullan, nakite sıkıştığında naktini harca. Bu sayede kredi kartından harcamalarını takip edebilirsin paran çalındı derdin olmaz.

2-) o para üstünde git, ya da banka kartınla o parayı yurtdışından çek (komisyon ödersin), sonra orada açacağın bir banka hesabına bu parayı yatır.

Ben 1.sini yapmıştım
  • bonjurkes  (05.09.11 15:50:40) 
ingiltereye falan gidersen öyle gezip tozamazsın,
doğu bloku ülkelerde kralsınn ama.
bir kısmını yanına al bir kısmını da bankada altın hesabına koy.
  • seyduna6687  (05.09.11 15:51:59 ~ 15:52:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.