[]

caz müziğe başlarken

şimdi efendim son 3 yıldır kulağımdan geçiyordu. son 2 yıldır artarak geçmeye başladı. son 1 yıldır ise günde 7-8 saat dinler oldum internetten.

artık başka müzik türü dinleyemez oldum çok da memnunum. radyolar her stilden veriyorlar şahane oluyor.

lakin ne bir disiplin biliyorum ne de miles davis ve coltrane ve 2-3 isimden başka isim.

yani bir müzik türünü onsuz yaşayamayacak kadar sevip ve ama toplasan 4-5 isim saymaktan öteye gidemeyecek şekilde hayatında tutmak nasıl bir şeydir?

radyo akıştayken o an çok beğendiğim bir şarkı olursa hemen şarkı ve şarkıcı adını not alıp tarzını beğendiklerim şeklinde not ediyorum. ve onun diğer şarkılarını bulmaya çalışıyorum. ara ara caz üzerine okumalar yapıyorum.

siz ne önerirsiniz başka?

 
last.fm'den beğendiğiniz sanatçının sayfasına girip benzer sanatçıları öğrenebilirsiniz. vikipedi'den caz tarihi ve kült gruplar/sanatçılar hakkında bilgi edinebilirsiniz.


  • boo ya moon  (05.09.11 14:25:03) 
albümlerini edinmeye çalış. birini bitirmeden diğerine başlama. sırayla, özümseyerek dinle albümleri.


  • o o z  (05.09.11 14:33:32) 
charles mingus, coleman hawkings, oscar peterson, django reinhardt benim en sevdiğim isimler mesela.. caz içinde alt dallar var, onların önemli sanatçılarından bi kaç tanesini dinle sonra tarzını bulursun. bir de bossa nova tavsiye ederim, yaz sıcaklarında pek güzel gider..

www.live365.com bu site fena değil, online radio..
  • toshiro  (05.09.11 22:01:05 ~ 22:02:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.