[]

ekran karti problemi

arkadaslar benim laptopimin ekran karti paylasimli. ekran karti ozelliklerinde soyle yaziyor:

total available graphics memory: 1696 mb
dedicated video memory: 64 mb
system video memory: 0 mb
shared system memory: 1632 mb

can you run it? diye bi nane var, oyunu seciyorsun, senin bilgisayari test ediyor. calistirir mi calistirmaz mi, nerede eksik var soyluyor. ben de denedim her sey on numara sadece ekran kartinda sikinti var diyor ama asagida karsilastirmada oyunun istedigi minimum video rami 512mb iken benimki 1.7gb gosteriyor.

is performansa gelince 1.7gba kadar yukselmiyor tabi video ram. anladigim kadariyla 64 mb'lik bi ekran kartiymis gibi calisiyor. sorum bu paylasimli ekran kartini bi sekilde 1 gb'a kadar yukseltebilir miyiz bios'tan fln.

cok uzun oldu ya insallah yardimci olur birileri, simdiden tesekkurler. {cok cahilim, lutfen yardim}

edit: bu arada makinenin rami 4 gb.

 
ekran kartının modeli ne ki? nvidia'da turbo cache, ati'de hyper memory özelliği vardır; kendileri otomatik olarak sistem ram'inden kullanır sizin ayarlamanıza gerek bırakmaz... kullanılmadıkları zaman da kendi sahip oldukları ram miktarını gösterir...


  • mortar  (05.09.11 10:23:41) 
ekran kartı paylasımlı ise ne kadar yükseltirsen yükselt oyunlardaki yüksek çözünürlüklü dokuları yüklemek için daha fazla alan ayırmış olmaktan başka birşey yapmış olmazsın. esas olay ekran kartının hangi teknolojileri desteklediği ve bunları ne kadar iyi gerçekleştirdiğidir. o nedenle paylaşımlı ekran kartı ile ancak 4-5 sene önceki oyunları rahatca oynarsın..


  • eleventh american esme has met  (05.09.11 11:53:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.