[]

entry düzenlemek

görüyorum, düzenlenen entrylerin altına düzenleme sebebi giriliyor.

sebebi nedir? zorunlu mudur? aksi durumu uygunsuz mudur?



eski entrylerimle karşılaşıyorum bazen, saçma cümleler, gereksiz şeyler yazmışım. siliyorum düzenliyorum ara ara. o yüzden sordum.

 
yok hacı mecbur filan değil. uyuz oluyorum basıyorum çok kötüye böyle bir şey gördüğüm zaman.


  • oshamahue  (04.09.11 21:37:38) 
hıyarlık


  • ben smyrna  (04.09.11 22:09:45) 
"edit: imla" gördüm mü entry içeriği ne olursa olsun okumadan abanıyorum eksiye. hatta emin olmak için iki kere eksiliyorum.


  • bacardicola  (04.09.11 22:22:09) 
entry'nin orjinal haline estetik değil de fikri müdahalede bulunuyorsan, yahu arkadaş ben böyle düşünüyordum, malmışım, aydınlandım gibi bir şeyler dene bilir.

edit: imla.
  • tannhauser  (04.09.11 22:26:55) 
eger entrynizden sonra durum guncellemesi yapmaniz gerekiyorsa ve yine de olayla ilgili ilk durumu insanlar gorsun istiyorsaniz, veya entrynize bir baska yazardan bir ekleme geldiyse (ek bilgi, gorus) edit yazip edit notunda bunu belirtmeniz iyi olur. ancak bunun disinda herhangi bir duzeltme yaptiktan sonra belirtmek zorunda degilsiniz, orayi okuyanlar yazdiginiz seyin son haliyle ilgileniyorlar zaten, arada kac noktalama isareti cikardiginiz veya neyi yanlis yazdiginizla ilgilenen yoktur...


  • yandim sevket  (05.09.11 01:26:55) 
eğer başlık altında bir tartışma varsa orjinal entry'deki düşünceyi değiştirip ardından değiştirmeden önce söylenenleri inkar etmek tabi ki uygunsuzdur. buna benzer durumlarda edit gerekçesini yazmak gerekir. bunun tersi olduğunda, yani düşüncede bir değişiklik yapılmayıp imla ya da anlatım hatası nedeniyle bir edit yapıldığında da düşüncenin değiştirilmediğini belirtmek tercih edilebilir. en azından ben tercih edebiliyorum.


  • tembel tnt  (18.09.11 22:19:28 ~ 22:21:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.