[]

Tanımadığınız insanla ev arkadaşı olmak?

Bunu nasıl yapıyorsunuz ya? ilan veriyorsunuz adam/kadın gelip sizinle aynı evde yaşıyor, yan odada uyuyor. kokusu bir tuhaf, osura osura sıçıyor, çok tuhaf tv kanalları izliyor. aynı evin koridorunda yan yana yürüyorsunuz, başınızı mı eğiyorsunuz mesela metrodaki gibi. allah allah. çok ilginç cidden buna nasıl cesaret edebiliyorsunuz? salonda oturup muhabbet etseniz olmaz, south park sessizliği olur. insanın evinde south park sessizliği olur mu ya misafir falan gelmediyse.




 
iki tarafta da rahat insanlar oluyor, ya diyalog "0" oluyor ya da, tanışıyormuşçasına muahbbet vs edilip ortak nokta bulunuyor...

ha ben hiç böyle birşey yapmadım, yapanlardan bildiğim bu...
  • nucleon  (04.09.11 19:41:46) 
abi sen hakkatten çok haklısın. katılıyorum. ama bir yandan da alışma süreci geçtikten sonra karşındaki insanı tanıyorsundur ve kararını veriyorsundur ev arkadaşlığı devam etsin mi etmesin mi diye. yani tahminim öyle.


  • lorenzen  (04.09.11 19:41:58) 
oldukça zor ve riskli bir iş tanınmayan insanla ev paylaşmak. ben 2 yıl önce mecburiyetten tek başına kalan birinin yanına çıkmıştım. rahat edemedim hiç.kendi evin gibi olmuyor.20-25 gün civarı sürdü zaten bu durum.daha sonra unideki ev arkadasım gelip kurtarmıştı beni bu durumdan yine beraber eve cıktık hala beraberiz. birbirimizi liseden beri tanıyoruz.unide 2 yıl ev arkadası olduk uni bitti iki yılda böyle 4-5 yıldır aynı evdeyiz işte. arada başkaları evlerde de yaşadım kısa süreler mecburen ama olmuyor. biriyle evi paylaşmak çok zor. kendisi şimdi nişanlandı .nişanlısı ben ve o beraber yaşıyoruz. gelecek yıl evlenince artık tek başıma yaşarım diye düşünüyorum.


  • jack n brooks  (04.09.11 19:43:17) 
arkadaş oluyorsun. ben üniversitenin ev bulma sitesinden böle birşey yapmıştım. o yüzden üniversiteli biri olduğu için sorun olmadı, arkadaş olduk.


  • ermanen  (04.09.11 20:02:21) 
Mecbur kalınırsa gayet olası ve normal. Üniversitenin ilk senesinde, hayatımda ilk kez gördüğüm 3 elemanla aynı odada kalmaya başladım mesela herkes gibi. Ev ile yurt hemen hemen farksız zaten, 7/24 aynı odadasın aynı yere sıçıyorsun. Eğer iki taraf da mal değilse, bir şekilde bir muhabbet açılıp kaynaşma sürecine geçiyorsun.

Ha mesela eve çıkmıştım 3. sınıfta. 4. sınıfa geçtiğimizde mecburi olarak tanımadığımız bir elemanı 4. olarak eve aldık. Bir senedir beraber kaldığımız 3 arkadaş olarak bu yeni arkadaştan hiç haz etmedik ve hep mesafeli durduk. Kendi odasından hiç çıkmıyordu o da anladığı için. Bu işler böyle, öğrencilik hayatı zor tabi :)
  • rosebud  (04.09.11 20:26:17) 
hic tanismadan eve alinmmiyor ki zaten. evi görmek icin geliyor, o arada cay kahve iciliyor. en az bi yarim saat falan konusuluyo, kimyanin tutup tutmadigi belli oluyor zaten o arada. o ilk görüsmede anlasilmadiysa veya hic anlasabileceksiniz gibi durmuyosa (ki bunu konusmanin uyumundan, akiciligindan vs. anliyosun) odayi vermiyosun ve devam ariyosun. benim bildigim böyle.


  • nussschnecke  (04.09.11 20:45:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.