[]

Jailbreak yapsam mı?

daha bugün aldım Ipad 2. ulan diyorum hemen yapsam mı Jb? bi bokluk olur mu acep ?




 
çok bilgili değilim bu konuda ama bence yapma.
Aleti dizayn edildiği şekilde kullan böylece hiç başın ağrımasın. 1-2 dolar verip istediklerini yükle yükle kullan ne güzel.
hayırlı olsun
(ille de jailbreak yapacaksan bir hafta bekle bari)
  • michael_knight  (04.09.11 04:55:30) 
bişey olmaz hocam merak etme. 1 hafta bekleyince ne olacak? Boş yere para verme mis gibii beleş uygulamalara. Sorun çıkarsa restore edersin, çözüm basit.


  • winstoncash  (04.09.11 07:30:32) 
jailbreak dediğin şey misal şu an kullandığın windowsu cracklemen gibi.

beğenmezsen bi sorun olursa windowsu yeniden yüklüyorsun yani aleti restore ediyorsun aldığın gibi oluyor.

umarım anlatabilmişimdir herhangi bir sorun sıkıntı olmuyor yani.
  • erobur  (04.09.11 08:43:53) 
jailbreak ciktigi gun yaptim ipad 2'ye. indirdigim dijital amfilerin pedallarin ve muzik programlarinin toplam ucreti 300 dolarin ustunde ki buna oyunlari vs eklersek 500 u geciyor. neymis? bikac dolar degilmis cebinde kalan. ayrica tema olusturmak ve ozgurce ios kullanabilmekte cabasi. hadi bakalim


  • inancsiz deve  (04.09.11 10:54:48) 
"Boş yere para verme mis gibii beleş uygulamalara"

o uygulamaları yazan insanların çok büyük bir kısmı geçimlerini yazdıkları uygulamalardan elde ettikleri gelirlerle sağlıyor. şaşırtıcı gelebilir ama o uygulamaları bilgisayar kendiliğinden yazmıyor, bir insan evladının oturup haftalarca kafa patlatması gerekiyor. bu mantıkla her şeye boş yere para veriyoruz? cihazı kişiselleştirme veya app store'a alınmayan uygulamaları yükleme amacıyla jailbreak yapmak tümüyle farklı bir konu. burada bir programcı olarak beni rahatsız eden, insanların emekleri karşılığında talep ettiği komik bir parayı bile çoğu kişinin çok görmesi, hatta gereksiz bulması.

konuya dönersek: jailbreak yaptıktan sonra kişiselleştirme namına her uygulamayı yüklememeni öneririm. apple'ın buna izin vermemesinin en büyük nedeni pazarlama mevzuları olsa da, yine de cihazın kaynaklarını en iyi şekilde kullanmak istiyorsan apple'ın sunduğu şekilde kullanmanı tavsiye ederim. cihazda en çok uygulamalarla haşır neşir olacaksın, lock screen veya home screen ile değil. o nedenle uygulama performansını düşürdüğüne değmez çoğunlukla.
  • duckling  (04.09.11 14:34:21) 
bos konusmayin arkadaslar. o uygulamalara zenginler para verip aliyor zaten. apple kullanan herkes milyarder degil onu gectim herkes kredi karti kullanmiyor. jailbreak yapan da yapmak isteyen de parasi olmadigindandir. ha o zaman niye aliyosun diye ayar vermeye kalkacaksin, en iyisi buyken niye 3 kurus az olan daha dandiklerini alayim. ustelik yurtdisindan sizin aldiginiz fiyatlarin yarisina almisken.


  • inancsiz deve  (04.09.11 15:34:56) 
vicdanım el veriyor, bütçem sarsılmasın diye başkasınınkini sarsarak indirip çatır çatır kullanıyorum deyin, ama bari "boş konuşuyorsunuz" gibi savunmalarla gelmeyin. uygulamaların çoğu $1, günlük hayatta nelere para verdiğinizi bir düşünün. sonra da 2-3 ay maaş alamadığınızı, çünkü patronunuzun size milyarder olmadığını, elbet bir milyarderin size yardım edeceğine inandığını söylediğini düşünün. biraz empati kurun gözünüzü seveyim. eğer biri sizin gelirinizle bu şekilde oynuyor olsaydı mangalda kül bırakmazdınız, eminim.

eğer o $1'lık uygulamalar birikip çok para eder hale geliyorsa gerçekten ihtiyacınızın olduğuna inandıklarınızı kullanın sadece. yine de ödeyemem diyorsanız demek ki o alet sizin için lüks. tavsiyem, en kısa zamanda türkiye satış fiyatının biraz altından satmanız ve amerika'dan getirterek ettiğiniz kârla mutlu mesut yaşamanız.
  • duckling  (04.09.11 15:51:56) 
(bkz: #25232047)


  • roket adam  (04.09.11 19:02:57) 
bu alet bana luks diye kullanmaya hakkim yok yani istedigim gibi oyle mi? boyle bi kural falan mi var? varsa kim koymus acaba. kaciniz mp3 indirmiyo acaba merak ettim. laf olsun torba dolsun. kimsenin kimseyi s.klemedigi bi dunyada yasiyoruz. onu gectim maaslarin adami surundurdugu bi ulkede yasiyoruz. kac hakeden o uygulamalari satin alamiyor
kac haketmeyen alabiliyor acaba, bunun da cetelesini tutun.

  • inancsiz deve  (04.09.11 21:19:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.