[]

elektro saz çalanlara soru

durum şu; ben gitar çalıyorum. iyi de bir elektro gitarım ve overdrive pedalım var. her ne kadar yetmesede ileride para bulunca aletleri genişletmeyi düşünüyorum. lakin bi peder var bizde. elektro sazı var bunun. gelir benim gitar amfime takar çalar ve bizim clean ton dediğimiz ton'da çalar. sonra gain denen zımbırtıyı keşfetti bu onu açtırıyor sürekli öyle çalıyor. ama kendi çalarken hoşuna gitmesine rağmen etrafa berbat itici bir ses dağılıyor. yani sazdan öyle bi tonla şarkı yapılmaz bence, yapılmamalı. ama adamın hoşuna gidiyo o tonda çalmak. baba clean ton'da niye çalmıyorsun bunu, bu elektro gitar için bi efekt, saz'a gitmiyor diyorum. olurmu, o lesli efekti. eskiden bizdede vardı, aynısı işte diyor. ama yalan tabi, öyle bi saz efekti olamaz (iğrençlikten ötürü) şimdi bende işe falan girdim. kendime güzel dev bi marshall amfi almayı düşünüyorum ve zamanla pedal setimi büyütüp güzel soundlar elde etmek istiyorum ama. pederin bu overdrive pedalını saza bağlayıp çalması katlanılabilir ölçüde olmaktan çıktı. bir an evvel buna bi saz amfisi ve hangi pedallar kullanılıyorsa elektro saz için onları almak oldu hedefim. ben 5 sene sonra alırım istediğim amfiyi, pedalı önemli değil. yeterki bu adam şu iğrenç tonla saz çalmasın, beynimizi sikmesin. neler önerebilirsiniz?? mesela ahmet koç gibi bi saz tonu elde etmek için hangi ekipmanlar alınmalı?? bir de izmirde bu elektro saz ekipmanı satan yer varmıdır.. yok ise istanbul tünel'de bi mekan önerebilirmisiniz?




 
gain efetki, elektro saz için de geçerli bir efekt. ama tabi distortion gibi abartılı olmaması lazım.


  • zlatan1937  (03.09.11 15:51:50 ~ 15:52:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.