[]

İngilizceci yalayıp yutmuş insanlar bir yardım edin.

Entire Opening seems to be planned in March 2012`
bu cümle doğru mu? yoksa fiil eksikliği var mı? vede doğrusu nasıl olmalıdır?



 
türkçesi nedir?


  • oshamahue  (03.09.11 13:03:19) 
demek istediğin "açılışın(açılış gecesi, organizasyon)tamamı mart 2012'de planlanmış gibi gözüküyor." di mi? the entire opening demen laızm.

bi de ve de* diye yazılır :P:
  • madyb  (03.09.11 13:03:26) 
the koydun mu tamamdir, bir de "bir de" diye yazilir :)


  • jackofalltrades  (03.09.11 13:06:45) 
bi de bir de çok da fark etmez jack'çim. her insanın internette kullandığı bi yazım şekli var. bi de yazdığımda en azından biliyorum ki bitişikyazmamışoluyorumbaşkainsanlargibi. o zaman "the" koydun mu tamamdIr demek lazım. yazılır denir sona da nokta konur falan filan :).


  • madyb  (03.09.11 13:16:03) 
cümlede bir anlatım bozuklugu mu var? mart 2012 daha gelmedigine gore herhangi bir şey o tarihte planlanmıs gibi gorunemez.

O tarihte planlanacak gibi mi gorunuyor?
O tarihte bitecek gibi mi gorunuyor?
anlamadım ben :)
  • sopiro  (03.09.11 13:44:07) 
planned for olacak. planned in oldu mu "zaman makinemize atladık, gelecekte planladık" anlamı çıkıyor.


  • resistance is futile  (03.09.11 14:12:22) 
iyi de bilmiyoruz ki adamın konusunu neyini. belki de senaryo yazdı adam 2013'te geçen :).


  • madyb  (03.09.11 14:53:50) 
Türkçe olarak
"Mart 2012 de açılışın yapılması planlanmaktadır."
konu, -bu cümlenin ingilizcesi bu mudur?- değil, bu haliyle gramer ve edebi olarak doğru mudur?
-de hatasına vurgu yaparken, yazım ve noktalama hatası yapanları ayrıca kınıyorum.
  • s man chen  (03.09.11 15:44:52) 
"the opening ceremony is planned to be held in march 2012" diyebilirsiniz. ama pardon siz onu sormamışsınız. "seems to be + V3" doğru mudur diye soruyorsanız, evet kalıp doğru.

ama anlam olarak baktıgımızda, kelime seciminden kaynaklanan bir bozukluk var gibi. yukarıda resistance is futile'ın dediği gibi "planned for" deseniz de uygun. ordaki "seems to" gereksiz bir anlam karmaşası yapıyor.
  • sopiro  (03.09.11 16:23:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.