[]

yine canonet 28 ....

www.sahibinden.com sizce bu makinayı alayım mı sorunsuz diyor ama iç kapağı soyulmuş gibi




 
hocam film bulabilcen mi ?
polaroid efsanesi gibi olmasada ,yoktur bunlarin filmleri artik.

  • serabetan  (02.09.11 21:47:02) 
hiç bilmiyorum ama 35 mm di mi bunlar ki


  • ileridemokrasi  (02.09.11 21:49:45) 
hocam bilmedigin seye bulasma yaa:)

tamam iyi güzel hos durur makina,hava da atarsin millete ama gerek yok böyle seylere.
eger foto merakin varsa al iyi bi dijital makina,trende uy,photography adinda albümler ac.
  • serabetan  (02.09.11 21:51:47) 
yok ben almayım ondan. ben gerçekten istiyorum. dijital mak var da ben filmle çekmek istiyorum. ne yapayım ama senin yok mu bir önerin tavsiyen.


  • ileridemokrasi  (02.09.11 21:54:28) 
ben anlamam fotodan valla,ama tecrübelerim dahilinde alman bir arkadasi istanbula getirmistim gezmeye,antin kuntin bi makinasi vardi ,senin resimdeki gibi,2 saat ona film aramistik ,buldugumuzda da 2009 yazinda 3 tanesine 20 lira vermisti,bende "oh olsun lan sana beter ol" demistim türkce,oda "wie bitte,wie bitte " demisti.

hocam zor is onlar,yarin öbürgün sikilcan makinadan cünkü.tabi ayri dert,makinasi ayri dert,paso bozulcak bide.ewde bi odayi karanlik oda yapar amerikan filmlerindeki gibi kari kiz atarim diyosan türkiyede olmaz o is.

gel yol yakinken vazgec.
  • serabetan  (02.09.11 21:57:47) 
:) dertleri için bir nevi haklısn ama olsun. bu arada bu 35 mm filmle çalışıyor en rahat bulunabilen film(yanılma payım saklı) ama eğer başarırsam sana da çektiklerimden yollayacam :)


  • ileridemokrasi  (02.09.11 22:03:53) 
anlastik,nü cek hocam o zaman.


  • serabetan  (02.09.11 22:07:16) 
Yaklaşık 3 yıldır Canonet28 e sahibim. Birçok kez kullandım, hiç arıza yapmadı ve filmlerini bulmakta hiç zorlanmadım.

Canonet28 alıp, karı kız peşinde koşan birine de hiç rastlamadım. Filmlerini neredeyse tüm fotoğrafçılardan, özellikle de Sirkeci'de neredeyse her yerden rahatlıkla bulabilirsiniz. Biraz ilginiz varsa siyah beyaz film kullanıp banyosunu ve baskısını da kendiniz yapabilirsiniz.

Linkteki makina fena durmuyor. Pazarlık payı da var demiş, 50TL'ye muhtemelen bırakır. Benim tavsiyem, bulabiliyorsanız Canonet QL17 alın. Ama bulamıyorsanız 28 de olur.

Şuanda 5D Mark2 kullanıyorum. Çok iyi bir makina ama ne olursa olsun dijital hiç bir zaman filmdeki tadı ve zevki vermez.

Bol şans.

Edit: evet 35mm film kullanacaksınız ve evet, en kolay bulunan filmdir kendisi...
  • sustain  (02.09.11 22:10:14 ~ 22:11:22) 
bence internetten almak yerine bire bir alışveriş yapmanız daha mantıklı gibi, eski makine olduğu için içindeki sünger parça zamanla dökülüyor ve oradan ışık gireceği için filminiz yanabiliyor.

filmini de bulursunuz. ben canon ae1 kullanıyorum, 5 liraya ilford siyah beyaz film alıyorum, baskısını da kendim yapıyorum. hiçbir sıkıntısı yok yani. sadece baskısını kendiniz yapacaksanız kimyasallar ve fotoğraf kağıdı biraz masraflı olabiliyor.
  • kayranin kedisi  (02.09.11 22:20:07) 
oha film bulabilecek misin diyenler var :) 35mm film dunyanin her yerinde kolaylikla bulunabilen bir film.
fotograf konusunda bilgisi olmayanlarin tavsiyeleri ciddiye alma derim.

makineye gelince, canonet 28 iyi bir makine ama canonet ql17 daha iyi bir secim olabilir. cok da fark etmez aslinda. ilandaki makinede de gorebildigim kadariyla film haznesin kenarindaki sungerleri degistirmek gerekebilir ama problem degil eger goturebilecegin bir yer varsa. bunun disinda, ilandan goremeyecegin problemler olabilir. get ile aliyorsan sorun olmaz heralde. gelince makine bir kontrol yaparsin problem varsa onaylamazsin.

aldiginda kontrol etmen gereken seyler;
1. vizorden baktiginda ortada sari bir leke gorunecek. bu lekenin belirgin olmasi lazim.
2. arka kapagini acip butun enstantane degerlerini tek tek dene. dogru hizda calisip calismadigini anlamak icin.
3. diyaframi kontrol et. butun degerleri dene
  • chavezding  (02.09.11 22:36:47) 
bulabilirsen ql 17 çok iyi. ya da ql 19 lar da var. ql28 den daha avantajlı. düşük ışık koşullarında falan daha rahat olursun. bir de okuduğum internetten bu ikisi de 28 den daha keskinmiş. ama denemedim.

cknvisual.wordpress.com

burda ben ufak bişeyler karalamıştım makine hakkında

film ise gırla. hatta dandik 35mm fujicolor lardan uzak dur. git adam gibi agfa vista ya da kodak portra falan al. sirkecide de film banyosu + taratıp cd ye kaydettirme 6.5 tl.

ben mesela artık bu makineyi yüksek asa lı film alıp gece çekimlerinde kullanacağım. başka bir makineyi de daha düşük asa lı film alıp gündüz kullanıyorum. çok iyi aletler bunlar. ama ql 17 falan alamıyorsan dediğim gibi bu makinenin de gideri var.
  • cedric tweedledee  (04.09.11 18:42:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.