[]

amazon alışveriş

buradan ilk defa saat 12 civarı bir sipariş verdim orada bulunan arkadaşımın adresine.

şimdi toplam 55$ tutan bir alışverişti. normal kredi kartımı tanıtıp ödeme yaptım.

ama hala kredi kartımdan herhangi bir tutar çekilmedi. neden olabilir? çekilecek mi?

bir de bunun dışında bu amazon kuru neye göre belirleyip parayı çekiyor. yapı kredinin dolar kuruna göre mi?

son olarak banka herhangi bir komisyon, kesinti vs. alacak mı?


ilk defa alışveriş yapıyorum daha kindle da alabilirim aydınlanabilirsem. teşekkürler.

 
1. kuru amazon belirlemiyor. ykb kendi kuru üzerinden sizin kartınıza yansıtıyor.
2. ödeme, kargo yola çıkmak üzere iken alınıyor. yani ürün "tamam var gönderiyoruz" durumunda. bizdeki gibi en başta değil.
3. hayır. zaten size serbest piyasa kurunun üzerinde bir kur ile dolar satarak alıyor komisyonunu (ha visa veya mastercard %0.4 alıyordu sanırım yani 20 cent mi oluyor? siz hesaplayın.
  • ben smyrna  (02.09.11 18:51:03) 
bir de suna dikkat edin, eger kredi kartinizda yabanci ulkelerden yaptiginiz alisverisler kendi doviz cinsleri uzerinden ekstreme yansitilsin diye bi secenek isaretlediyseniz bi de ordan sikinti yasayabilirsiniz. bankanizla konusun musteri hizmetleriyle falan bi o durumu ogrenin, tl ekstrenize yansisin alisverisleriniz, usd ekstresine falan degil. odemesi ayri dert, bi de ordan bi giydirisleri falan olabiliyo, o ayri dert.


  • portnoi  (02.09.11 20:39:00) 
amazon kredi kartınızdan provizyon almıştır. ürünler kargolanmaya hazır olduğunda ücret kredi kartınızdan çekilecektir. onay bekleyen harcamalar bölümünü kontrol edin.

amazon kuru belirlemez, bankanız kartınıza TL karşılığı ya da döviz ekstresi istediyseniz döviz olarak yansıtır.

TL karşılığı yansıtırken banka dolar kuru baz alınacağından biraz farklı bir fiyat görebilirsin.
  • vampir akrep  (02.09.11 21:12:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.