[]

stajyer mülakatı

zamanında başvurduğum büyük bir firma beni stajyer mülakatına çağırdı. şimdiye kadar hiçbir iş/staj mülakatına gitmedim.

merak ediyorum, altı üstü bir ay orada kalacağım. staj yapacağım. ne diye mülakat yaparlar ve ne sorarlar?


 
iş alanı ne tam olarak?


  • alkolik imam  (28.05.08 11:24:54) 
ilk önce kendinden bahsetmeni isterler büyük ihtimal ondan sonra neden onlara basvurdugun, onlara basvurmak nereden aklina geldigini falan sorarlar (genelde böyle oluyor)


  • pembeli kiz  (28.05.08 14:19:01) 
sorular soyle oluyor;
neden x holding?
neden bu meslek?
x odevinde/projesinde naptın?
gereksiz bi ton soru işte.
  • sourlemonade  (28.05.08 15:32:44) 
bazı firmalar stajını orda yapanlara işe alımda daha bir öncelik tanıyorlar,mesela eczacıbaşında staj yaparsan kesin değil ama yüksek ihtimalle orada işe başlayabilirsin sağlık bölümünde okuyan bir akrabam vardı bölümünü hatırlayamadım şimdi o öyle demişti.
kayseride inş müh okuyan ev arkadaşım da istanbulda bir iyi bir inş firmasına mülakat için çağrılmıştı,şu nedir acaba,mimarlarla nasıl anlaşırız gibi gibi sorular sormuş,itü de okuyanlara bu yapılmamış ama adamlar direk kabul edilmiş,üniversite de farkettiriyor yani

  • gaza gelen  (28.05.08 16:25:55) 
bu konuda oldukça surunmuş biri olarak; genelde grup mülakatına alıyorlar orda bir olay verip bu olayı çözmenizi grup arkadaslarınızı ikna etmenizi falan istiyorlar sonra eger bunda başarılı olursanız tek mulakata alıyorlar sonrada yapacagınız departmanın yetkilisiyle görüştürüyorlar bazı firmalar sınava tabi tutuyor sizi.. ama klasik neden biz, neden bu departman, en iyi en kötü yönünüz, ya da kendinizi 10 yıl sonra nerede görüyorsunuz soruları bir bir sıralanıyor..
başarılar..

  • hypnose  (28.05.08 22:19:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.