[]

fakulteyi nasil dava ederim?

merhaba
okudugum uninin fakultenin yaptigi yanlis uygulama sonucu magdur edildim.dekanlik ve rektorluk arasinda her turlu resmi kanallari denedim olmadi aracilar ile gorusmeler sagladim ama bir cozume ulasamadim.nihayetide fakultenin yaptigi uygulamanin hatali olduguna kanaat getirdim universiteyi degilde sadece fakulteyi adava etmeye karar verdim ama nereye hangi mahkemeye hangi avukata gidecegimi bilmiyorum.idari mahkemeye gitmem gerektigini soyledi arkadaslar ama bilemiyorum.yardimlarinizi bekliyorum.



 
"her türlü resmi kanalı" yazılı olarak denediysen, denediğini ve mağdur edildiğini idari mahkemede ispatlayabilirsin. ama bu denemeler öğrenci işleri çalışanıyla konuşma, dekandan sözlü olarak bilgi isteme gibi şeylerse yapabileceğin pek bir şey yok maalesef.


  • atesikus  (02.09.11 06:48:54) 
@Atesikus
Evet fakultedeki ogrenci islerine dekanlığa ogrenci işleri daire başkanlığına (rektorlukteki en yetkili birim ogrenci isleri konusunda) rektörlüğe hepsine sırasıyla dilekçe verdim sonra hem fakülte temsilcisini hemde üniversite ogrenci konseyi baskanı (yani temsilcilerin baskanı) ile de görüştüm onlarda ellerinden geldigi kadar yardımcı oldular resmi kanllar konusunda ama sonuc değişmedi.ne dilekçelerine doğru dürüst bir cevap verildi ne de iyi niyetli davranildi.aslında yönetim kurulu toplantısında görüşülmüş olsa 10-15 dakikada olumlu Yada olumsuz sonuclanak bir durum fakat ne yaptıysam kurulun gündemine getirtemedim konuyu. Yazdığım dilekçelerin kopyaları ve dilekçe takip numaralarını arşivledim dava sürecinde yardmci olur diye. Sizden ricam ne tür bir avukata gitmeliyim ya da illa avukatlar aracılığıyla mı dava acmam gerek bilen birileri varsa lütfen yardımcı olsun. Teşekkürler şimdiden.

  • arafa  (02.09.11 09:08:11) 
www.hukuki.net

burası her türlü soruna cevap verir. bana gönüllü yol göstermişlerdi. saolsun sayelerinde hakkımı aldım. 2-3 sene önceydi. üye olun, forumlara gidin, soru açın. hepsi avukat zaten.
  • uykusuz  (02.09.11 13:21:40) 
geç baktım kusuruma bakma, ama zaten doğru yolu uykusuz göstermiş. elinde sorununla gereken ciddiyetle ilgilenilmediğine dair bolca delilin var. kolay bir şekilde fakültenin haksız olduğunu ispatlayabilirsin. hukuki.net forumlarında bu konuda yardımcı olacak bir avukat bulamazsan, bir mesaj atarsan sana iyi birkaç avukat önerebilirim.


  • atesikus  (03.09.11 13:28:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.