[]

Bulgaristan'da Çifte Vatandaşlık Alma Hakkında

Merhaba Duyuru.
Bu kardeşiniz bulgaristanda sofya tıp üniversitesine diş hekimliği okumaya gidiyor.
Tabi gitmişken de vatandaşlık aliyim,avrupa vatandaşı oliyim gibi düşüncelere de gark oluyor.
velhasıl bu çifte vatandaşlık için nereye başvurulur,nasıl alınır.kolayı var mıdır?
teşekkürler.
öpüyorum.kib.bay

 
simdi bulgaristan deyip gecme. eskiden bizden vize istemeyen bir ulke ab yuzunden bir suru prosedur uygulamak zorunda. oyle dusun. ayrica bu ex-komunist ulkelerin hala degismemis sacma salak yasalari var vatandaslik icin. mesela esim 3 yilda turk vatandasligini alabilmesine ragmen benim romen vatandasi olabilmem icin 5 yil orda yasamam, romenceyi cok iyi bilmem, romen tarihini, romanya marsini ve daha bir suru seyi yalayip yutmam gerek ki ayni seylerin bulgar icin de gecerli olduguna eminim.

ayrica zannetmiyorum ki ogrenci vizesine vatandaslik versinler. onun icin gocmenlik oturumu alman lazim. yoksa herkes universiteye gittigi ulkenin pasaportunu alir gelirdi.
  • zlatan1937  (02.09.11 06:10:06) 
Kurallar nerdeyse tum ulkelerde aynidir;

1- Bulgar vatandasi hatunla evlenedek
2- Once calisma ve oturma izni alacak, bu sekilde bilmem kac sene orda yasadiktan sonra artik yasamini orda idame ettirecegini soyleyerek proseduru baslatacak o da zlatanin dedigi gibi. Bulgar dili, tarihi, kulturunu bildigini gosterecek bi de yemin etcek
  • lpgli tosbaga  (02.09.11 07:58:06) 
detayını değil ama hiç kolay olmadığını biliyorum. eski yöneticim bulgaristan doğumlu ve 20 yaşında türkiye'ye gelmiş biriydi. vatandaşlık almak için orada avukat tuttu, yıllardır uğraşıyordu. ana dili gibi bulgarca da biliyor ayrıca.


  • payroller on the moon  (02.09.11 10:18:14) 
okulu bitirdikten sonra çalışacak ve belli bir süre orada yaşayacaksın, aksi takdirde başvuramazsın bile. evlenmediğin ve orada yatırım yapmadığın sürece en az 5 yılın var derim.


  • african rain  (02.09.11 11:43:49 ~ 11:44:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.