[]

Askerlikte izin sorusu

Şimdi diyelim ki 2 gün izin aldım ben. gideceğim yer de 800 km üstü, yani 2 gün yol izni verilen bir yer.

1- 2 gün gidiş yol izni + 2 gün izin + 2 gün dönüş yol izni şeklinde olur değil mi?

2- ve bu yol izinleri benim terhisime eklenir mi? yani aldığım izin sayısı kadar eklenir, yol izni eklenmez değil mi?

 
sanırım 2 gün yol izni olayı yok, minimum 5 gün oluyor, en azından bizim bölükte öyleydi. İznine yol izni dahil ediliyor, 2 gün istiyorsun izin, 2 gün de yol izni veriyorlar atıyorum, 4 gün iznin oluyor.

Bu durumda askerliğin 2 gün uzuyor (kısa dönem isen), eğer terhisin ile aldığın izin aynı seneye ait ise, yol izni hakkın kayboluyor terhiste, eğer atıyorum izni 2011 de kullanıp, 2012 de terhis oluyorsan yol iznin olur tekrar
  • bonjurkes  (01.09.11 22:59:49) 
2 gün izin pek vermezler ama aldın diyelim.. 2 gün izin + 2 gün yol izni = 4 gün sayılır. yol izinleri senede 1 kez verilir ve terhis sırasında alacağınız izin de bunun içindedir.


  • vampir akrep  (01.09.11 23:07:24) 
1.nci madde 800 km üstü için evet geçerli fakat o adrese izin gösterirsen bazen gittiğinyerin askerlik şubesinden onay istiyebiliyorlar.
ben ağustosta gittim kasımda izin + yol izni kullandım, ocakta terhis olurken yeni bir yıl olduğu için tekrar yol izni aldım olay bu.

  • alkolsuz icecek  (02.09.11 00:29:40) 
1- eğer iki gün yol izni verirler ise, dediğin gibi olur.
bu arada yol izninin kaç gün verileceğini izin belgesini imzalayacak komutanın yazıcılarından öğrenebilirsin. genelde onlar ilgilenirler. benim tahminim 800 km ye 2 gün verilebilir. 850 km ile alan arkadaşlarım olmuştu.

2- 5 gün izin aldın diyelim, 4 gün de yol izni verdiler gidiş geliş. toplam 9 günün hepsi askerlikten düşülür, yani şafağın 9 gün azalır. ama izin günlerinden sadece 5 gün azalır.
  • esc  (02.09.11 01:46:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.