[]

zamanla ingilizce kelime öğrenememek

yıllar geçtikçe daha çok ingilizce kullanıyor, ingilizce izliyor ingilizce okuyorum ama yeni kelime öğrenemiyorum gibi geliyor.

sanki yıllar önce lisede ne öğrendiysem hala o kelimeler.

anlamına bakıp, öğrenmeye çalıştığım kelimeler dahi silinip gidiyor aklımdan.

nedir yani, belli bir seviyede sıkışıp kaldım mı? sizde durum nasıl?

 
yaş kaç? beklemediğiniz bir yerde o kelimeler karşınıza çıktığında anlarsınız, hatırlarsınız. ama speaking en son aşama olduğundan (sonradan öğrenenler için) konuşurken aklınıza gelmemesi çok normal. kelime iyice yerleştiğinde kullanmaya başlarsınız ancak.
yine de www.wordtest.com u tavsiye ederim, kelimelerin oturmasına yardımcı olur.

  • vejeteryan vampir  (01.09.11 22:33:27) 
yillar once lisede' ifadenize bakarak 30lar civarinda oldugunuzu varsayiyorum, dun ne yedigimizi unutturan bir kosturmaca icinde yasarken vitamin destege ihtiyac duyuyor olabilirsiniz, bazi vitamin eksiklikleri konsantrasyon eksikligine yol aciyor bildigim kadari ile.


  • The Pleasure of Pain  (01.09.11 22:35:09) 
kelimeleri kullanmakla alakali. esim yabanci her gun yabanci bir suru kelime ogreniyorum ama kullanmayinca ucup gidiyor. normaldir efendim. amac bir suru kelime ogrenmek degil ise yarayan bir suru kelime ogrenmek.


  • zlatan1937  (01.09.11 23:27:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.