[]

javier bardem ciddi mi la?

www.sinefesto.com

“Oyuncuların %90′ı kiralarını, faturalarını ödemekte hatta karınlarını doyurmakta ciddi sıkıntılar yaşıyor” diyen Bardem, oyuncuların yaptıkları işin karşılığını almalarının önemini vurguladı.

Kısaca, netten korsan film indiriliyor diye oyuncular aç kalıyormuş muş muş muş, doğruluk payı var mı be merak ettim?

Yoksa olay şu south parkta anlatıldığı gibi mi sadece ?

 
yalnızca fikir yürüteceğim; çok büyük ihtimalle kolpa. korsan konusunda south park'taki mantık doğru bana kalırsa. faturalarını ödemekte hatta karnını doyurmakta zorlanan bir javier bardem? şaka gibi. en fazla penelope'ye yıldönümü hediyesi olarak alacağı şeyin bi küçük modelini almak zorunda kalır. öyle.


  • nickini vermek istemeyen yazar  (01.09.11 22:02:03 ~ 22:02:54) 
sürekli havyar yerlerse, koca koca malikanelerde ve bilmem kaç milyon dolarlık gökdelenlerde yaşarlarsa, akşam yemeğini pariste kahvaltıyı bilmem nerde yaparlarsa doyuramazlar tabi. hangi ülkenin oyuncusundan bahsediyor bilmem ama batı'da tanınan oyuncuların çoğu da güzel güzel yaşıyor gördüğümüz ve duyduğumuz kadarı ile. bir de kişinin geliri arttıkça para harcaması da artar belki o yüzden böyle bir yargıya varmıştır..


  • toshiro  (01.09.11 22:07:37) 
microfiction'ın dediği gibi herkes bir brad pitt ya da tom cruise değil tabi ama bu haber %99 yalandır, şöyle bi evde oturan birisi ne kadar sıkıntı çekebilir ki;

img.ezinemark.com
  • orange coffee  (01.09.11 22:07:43) 
herkes cok güzel seyler söylemis,hepside dogru ama sanki empati eksikligi var.

empati derken,adam senede 15 milyon amerikanos dolares kazaniyorsa o adam öyle evde oturur ,baska yerde oturursa o parayi kazanamaz zaten.ya da salliyorumo yati almak zorundadir.yoksa yasatmazlar onu o alemde.

ayni is adamlari gibi o evler,yatlar katlar, yasam iyidir hostur ama mecburiyetinden gelir olayin.o adam gidip döner ekmek yiyemez,xxx retoraninda masaj yapilmis,güle güle öldürülmüs pekin ördegi yemek zorundadir.popüler olcaksin,dündemde olcaksin,etc bissürü sey var.ondan onlarin servetlerini tartismak cok sacma.

söyle bir baska olayda var yanliz,bardem iyi demis %90 i ac,dogrudur.ama korsan olmasa gene ac kalicakti o %90.bunun korsanla alakasi yok,noolucakti korsan olmasa,bardem,yapimci,sirket daha fazla alicakti sadece...
  • serabetan  (01.09.11 22:14:32) 
javier amcanın dediğine göre oyuncular bu konuda çok mağdurmuş ve onların hakları için savaçacakmış, yani paşanın keyfi yerinde.

tabi ki herşey holywood yapımlarından ibaret değil, ama gidip ufak bütçe ile yapılan, ya da bağımsız film festivallerinde gösterilen kaç filmi millet netten çekiyor?

Herkesin derdi, sinemada vizyona giren filmleri bedavaya izlemek bence
  • bonjurkes  (01.09.11 22:15:20) 
ya mevzu sadece başrol oyuncuları ve işte starlar değil ki.

neticede kültür endüstrisinin çarkları çalışsın diye binlerce insan emeğini satıyor. tabii gelirlerin kaymağını şirketler ve bu starlar yiyor. şirketler de tabii bu starlar sayesinde reklam yapıyor vs.

haliyle bağımsız yapımların korsanını izleyince herkes, kültür endüstrisi, adı üstünde bir endüstri olarak öğütüyor "kar edemeyeni". ama sanmıyorum ki gişe filmleri korsanla zarar ediyor. aksine bence yapımcı ve starlar o kadar çok kazanıyor ki, teknik ekip ve yan rollerde oynayan oyuncular maddi sıkıntı çekiyor. türk sinema sektörü farklı mı ki?

neticede B filmi diye bilhassa hollywood sektörünün finansal operasyonu var. adam kar edebilmek adına neler üretiyor.

demeye çalıştığım; eğer bir iş "piyasa" dahilinde yapılıyorsa; kesinlikle aç kalanı vardır. ama bu o starlar değil bence.

ayrıca korsan mevzusu daha da derinleştirilebilir. tamam telif falan da, elif şafak "aşk" diye bir kitap yazıyor trilyonlarca lira telif alıyor. ama onun kitabında emeği olan editör, düzeltmen, redaktör, baskıcı vs. ne kadar kazanıyor? ve dahası kitap fahiş fiyata satılıyor.

kısaca bu kadar uçurum varsa pastanın paylaşımında, bir sürü kişi faturasını ödeyemez tabii derim. ama starlar? komik olmuş.
  • siradan bir adam  (01.09.11 22:34:48 ~ 22:35:45) 
Javier kendisi için değil de, yardımcı oyuncular ve diğer emekçiler adına söylemiştir bence bunları.
Bu arada yeni başlık yerine araya soru sıkıştırabilir miyim? Bahsi geçen South Park hangi sezon, kaçıncı bölümdür acep?

  • pokepoke  (01.09.11 22:35:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.