[]

Pozantı: Şalgam ve Yemek

Arkadaşlar,

Şimdi ben Ankara'dan Hatay'a gideceğim karayoluyla. Kesinlikle şalgam almam lazım tanelisinden. Pozantı iyidir, orayı tercih et dediler.

Benim sorum şu: Merkeze girmeye gerek kalmadan yol üstünde güzel şalgam alabileceğim mekan var mı (fabrikasyon değil el yapımı olmalı)? Yoksa Pozantı-Merkez'den de öneride bulunabilirsiniz, çok önemli değil.

Bir de gene bu yol üzerinde yemek yenilecek güzel mekan varsa söyler misiniz?

Saygılar,
boshi

 
Uzun süredir gitmediğim için kısıtlı bir yardımım dokunabilecek ancak. Yol üstünden sakın ama sakın şalgam almayın bu birinci öneri. İkincisi yol üstünde kiloluk mangal yapan restoranlar var Pala'nın Yeri ve Tünel Restoran fena değildi ama duruyorlar mıdır veya bozmuşlar mıdır bilemiyorum.


  • luthier  (01.09.11 16:09:50) 
Uyarınızı dikkate alacak ve merkeze girip alacağım sayın luthier. Yalnız hangisinden almalı? Nokta atış bir tavsiye bekliyorum :)


  • boshi  (01.09.11 16:29:54) 
İşin aslı Adana'nın şehir merkezine girme şansınız varsa birkaç iyi şalgamcı söyleyebilirim ama ne yazık ki Pozantı'dan almadım hiç. Pozantı'nın merkezine girmek yerine 1 saat kadar sabredip Adana'da güzel bir yemek yiyip şalgamı yerinden almanızı tavsiye edebilirim. Gerçi şalgamın mevsimi değil şu anda ama yine de iyi şalgamı olan yerler bulunabilir diye umuyorum.


  • luthier  (01.09.11 16:42:58) 
O da olur, nasıl olsa Adana üzerinden devam edeceğim. Nereden alayım?


  • boshi  (01.09.11 16:47:18) 
Kazım Büfe'ninkini ben çok severim. Gazipaşa Bulvarı'nda Eski McDonalds'ın arkasında kalıyor. Küçükçe bir büfe kime sorsanız gösterir. Ali Göde ve Hacının Şalgamı ünlü şalgamcılar ama seri üretim de yapıyorlar yerinden almak daha doğru. Kuruköprü civarındaydı yanılmıyorsam yerleri. Yemek içinse çok yer var önerilebilecek ama kuruköprü civarından yüreğir tarafına geçerseniz hemen Gönül Kebap var. Hiç fena değildir bence.


  • luthier  (01.09.11 17:14:02) 
şöyle bir şey buldum. olmadı son çare belki işine yarar:
www.anadolugurme.com

  • hyu  (01.09.11 17:33:51) 
Doktorum'u acikcasi ben pek sevmem. Ama sevenleri de var elbet.


  • luthier  (01.09.11 17:42:29) 
Kazım'dan, Doktorum'dan, karşısındaki Hacı'dan ve Çetinkaya'nın oradaki Hacı'dan olmak üzere 4 ayrı yerden şalgam aldım, hepsi de güzel. Kazım'ın muzlu sütüyle kayısısı da iyiymiş bu arada. Teşekkürler!


  • boshi  (06.09.11 11:37:01) 
Memnun kaldiginiza cok sevindim. Kazim'da muzlu sut rituelini de gerceklestirdiginize gore Adanali olma yolunda buyuk bir adim atmissiniz diyebilirim:)


  • luthier  (06.09.11 13:31:37) 
İltifatınız luthier. Gerçekten de şehrin altın anahtarını almam lazım çünkü önce Kazım Büfe #2'yi görmüş olmama rağmen inatla sorarak Kazım the original'ı buldum :)


  • boshi  (07.09.11 00:15:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.