[]

Vücuttaki Vitamin-Mineral Eksikliğini Nasıl Fark Edebiliriz?

Başlık sanırım pek açıklayıcı olmadı. Şöyle özetleyeyim; her ne kadar sulu ev yemeği yemeye çalışsam da, yoğurt filan bulduğumda kaçırmasam da, çay yerine ayran içsem de sanki meyve ya da cig sebze (salata türevleri) yemediğim için yetersiz besleniyormuşum hissiyatı taşıyorum (ah şu bekarlık...).

En azından yetecek kadar beslendiğime kendimi ikna etmem gerek. Bu yüzden vücudumdaki temel besinlerin düzeyinin normal seviyelerde seyrettiğini anlamam için "hasta olmadan" ne yapmam gerek? Özetle dişlerim dökülmeden vücudumdaki kalsiyum seviyesini bileyim.

Yazarken çok saçma olduğunu farkettim bu düşüncenin. O yüzden farklı bir fikir de ekleyeyim;

Hastanede hangi bölüme gidip "hacılar, benim bi yağıma-suyuma bakın; eksikse tamamlayalım" deyip beş bin bakımını yaptırabilirim? Çok mu zahmetli bir işlem olur bu?

 
hic zahmetli olmaz, yeter ki sen paradan haber ver. "ne kadar vitamin ve elektrolit bakabiliyosaniz bakin" demen yeterli olur. amma wa laqin, vitamin seviyelerin normal de cikabilir (benim hissiyatim bu). bekarligi suclamadan, tatli sivri yesil biber, maydanoz, mor ve kirmizi yiyecekler, kuruyemisin her turu, kuru meyvenin her turu, baharatlara takilirsin, olur bu isler. sen yeter ki fast "food"dan, yuksek fruktozlu misir surubu iceren iceceklerden uzak dur. kendine, ailene ve vatanina en buyuk faydayi boyle saglarsin.


  • compadrito  (01.09.11 08:42:02 ~ 09:24:11) 
genel dahiliyeye git ama spesifik sikayetin yoksa devlet zor bakar. efendim usume titreme efendim kabizlik fln biseyler dersen kalsiyumuna magnezyumuna bakarlar belki ama yine hepsine degil. ozelde ise sen yeter ki iste mantigi var


  • morkuzu  (01.09.11 09:11:49) 
yakındaki bir sağlık ocağına git ve kan testi yaptır. pek komplike olmayan basit bir işlemdir. her şeyi göstermez, ama eğer varsa bir gariplik olduğunu/olabileceğini gösterir en azından. bu sayede karaciğer ve böbreklerinin de durumu hakkında ''çok yaklaşık'' değerler alabilirsin.

pek de maliyetli değildir.

+1 compadrito

tahminim bütün seviyelerin normal sınırlarda çıkacaktır.
  • diskbudur  (01.09.11 10:33:00) 
ağzında yara çıkıyor mu? eğer çıkıyorsa yüksek ihtimal vitamin eksikliğin var.


  • gaitalianus  (01.09.11 10:55:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.