[]

boy abdesti - abdestli ve abdestsiz olmanın farkı (?)

(bu; akıllıca olmayan bir sorudur, şimdiden uyarayım... insan psikolojisi işte, yıllarca gerçek olma ihtimali yok denecek kadar düşük olan şeylere yürekten inandıktan sonra inanmamak için ikna olması çok zor oluyor. )


"boy abdesti almıyorum ve hayatım güzel... ne bir (normal olmayan-aşırı)şanssızlık yaşıyorum, ne de iç huzurumda bir sorun var..." "hatta gayet şanslı biriyimdir vs." diyen kişilerin sayısı çok mudur acaba?

boy abdestinin bir halt olmadığını düşünüyorum, araştırdım da bunu; haklı olma ihtimalim büyük. yine de dincilerin beynime soktuğu saçmalıklar sebebiyle içimde huzursuzluk mevcut abdestsizken... derdimi anlamışsınızdır galiba, ufak bir kaç açıklamayla bana yardımcı olur musunuz?

 
senelerdir abdest almamis biri olarak hic bir sey fark etmedigini soyleyebilirim.

etse sacma olurdu zaten.
  • latios  (01.09.11 07:20:28) 
Boy abdesti ezan okunup namaz vakti gelene kadar farz bile değildir. Namaz farz olunca otomatikman abdest de farz olur.

Abdesti bırak böyle kavramları sallamayan; yani ateist olup da gayet mutlu mesut yaşayan bir ton tanıdığım var. Abdestsizler şanssızlıklara uğrasalardı bu adamların başlarına yıldırım düşmesi gerekirdi :-)

Kafayı hurafelerden arındıralım.
  • ataturkiye  (01.09.11 07:31:33 ~ 10:47:50) 
Hiçbir şey olacağı yok. İlla dini açıdan rahatlama istiyorsanız ise, neticede duş alıp banyo yapıyorsunuzdur? E boy abdesti de aynı şey değil mi?


  • johnmalkow  (01.09.11 07:48:13) 
  • bodah  (01.09.11 07:54:00) 
inanmayan için hurafe gereksiz vs.dir muhakkak, fakat inananlar için iç sıkıntısı huzursuzluktur.


  • ferr  (01.09.11 08:56:39) 
ilk zamanlar ben de aynı şeyi hissetmiştim ama zamanla geçti hatta o şekilde camide bile bulunduğum oldu(mecburi sebeplerden). (yaklaşık 3 seneden beri abdest almıyorum)abdestli dönemlerimde de abdestsiz dönemlerimde de şans açısından ya da hayatımın işleyişi açısından bir fark olmadı, yani cenabetlik diye bi şey yok.
aynı şey ilk domuz eti yediğimde de olmuştu, yıllardan beri domuz eti haram günah diye o ete karşı tiksiti olmuş, ilk denediğimde etin tadı kötü olmamasına rağmen midem ağrımıştı sonradan ona alıştım. şimdi yine gönül rahatlığıyla yerim.

özet; zamanla alışırsın.
  • hizli sperm  (01.09.11 09:32:35 ~ 09:34:49) 
eğer dini bir cevap istiyorsan da söyliyeyim allahın rahman ve rahim sıfatları vardır bu sıfatlara göre allah ona inanan ya da inanmayan herkese rızık verir rızık vermesi için inanan olması şart değildir ateiste de müslümana da hristayana da huzur da verir bereket de verir.


  • blue_heart  (01.09.11 12:38:37) 
İşimiz abdestlere kaldıysa ohoo.


  • xenophobe  (01.09.11 15:40:16) 
ne abdestmiş arkadaş. ben boy abdesti denilen şeyi "yıkanmak" bilirdim. burda bahsettiğiniz nedir? sağa sola attırdıktan sonra bıcı bıcı yapmıyor musunuz? vay amınakoyim yıllardır cenabet miyim yani?


  • nickini vermek istemeyen uye  (01.09.11 16:17:33) 
müslüman ol panpa hatta dinci ol. Abdest almasan şanssızlık falan gelmez, ama ki ortam-durum müsaitse almaya bak, hepsinde hikmetler var.


  • lebanon  (01.09.11 18:04:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.