[]

Labrador'um ishal oldu acil yardım

Millet :(

1,5 aylık labrador cinsi köpeğim Tekila ishal oldu.

Gazeteyle tuvalet eğitimi veriyordum. Evin bir odasını tamamen ona ayırdım. İlk gün tamamen gazete kaplı odanın 3 günde 1/6 lık bir kısmı gazeteli kaldı. Yapmıyordu gazeteden başka yere çişini kakasını falan.

Ama az önce yanına indiğimde odanın her tarafına çişini yaptığını gördüm. ben girip sevmek için eğildiğimde ise çok afedersiniz cazur cuzur osura osura sıçtı. İshal olmuş. Kan yok. Açık kahverengi renkli ve aşırı cıvık değil. Ama böyle her zamanki boru formunda da değil, bildiğiniz akışkan.

Sadece süt ile besliyorum çok küçük olduğu için. Ondan olabilir mi? Üşüttü desem, yattığı yer halifleksli. Aşıları 2 ay dolunca yapılır dediler, o yüzden yaptırmadım henüz. Akşamdan akşama sokağa çıkartıp üç-beş tur attırıyorum hava alsın diye. Ordan falan mikrop kapmış olabilir mi?

Çok panikledim. Aradım bi iki veteriner ama birine ulaşamadım, diğer adam hayvan para istedi muayene için.

Şu an için ne yapabilirim. Sabaha kadar bişi olur mu? Oynuyo yine benimle hopluyo zıplıyo ama biraz da eskisine nazaran durgun gibi :((

 
Sabaha kadar bir şey olmaz. Normalde aşıları yapılmamışken dışarı çıkarılması önerilmiyor köpeklerin. Yarın kendinize bir veteriner bulmanızı ve durumu anlatmanızı öneririm. Veteriner de çok bir şey anlamayacaktır hasta olmuş olsa dahi ama en azından iç-dış parazitini yapar, bir de ishali devam ediyorsa ishal önleyici verir. Önünden suyunu eksik etmeyin, ishali sıklaşırsa mutlaka hemen bir veteriner bulun. Herhangi bir sebepten ishal olmuş olabilir, şimdiden endişelenmek gereksiz ancak herhangi bir hastalığın başı olabilmesine karşın da tedarikli davranmak lazım. Sonuçta daha çok küçük.

Verdğiniz süt inek sütü mü?
  • gzg  (01.09.11 03:07:45) 
bi şey olmaz aslında ama daha cok kucuk su an annesinden bile ayrılmamış olması gerekirdi. patates haşla patates yesin geçer :) sütü de sulandır.

yine de telaşa gerek yok yarın da geçmezse o zaman veterinere gidersin.
  • rurouni  (01.09.11 03:09:21) 
süt inek sütü evet.

kuru mamaya geçeyim mi dersiniz? vitamin mitamin?
  • sakingitarist  (01.09.11 03:13:49) 
İnek sütü de mideleri için pek iyi değil ama zaten sürekli verdiğiniz bir şeymiş, buna sütün yol açmış olmasını bekleyemeyiz.

Bu kadar küçükken kuru mama yiyemez, verseniz de yemez. Veterinere götürürseniz direncini güçlendirmek için vitamin verebilir, ne olur ne olmaz diye. Şimdiden bir şey söylemek imkansız, bir veteriner için bile.
  • gzg  (01.09.11 03:18:03) 
  • compadrito  (01.09.11 08:52:18 ~ 08:52:58) 
sütü sulandırmayınca ishal ve çok gaz yapıyor bildiğim kadarıyla. ben de aynı sorunu yaşamıştım. yavru mamalarını seviyorsa almakta yarar var ama bizimki yememişti, sosis falan yiyordu ama. hatta çok seviyordu.


  • prodeq  (01.09.11 11:06:19) 
1,5 aylık köpek yavaş yavaş kuru mamaya alıştırılmalıdır. Profesyonel bir markanın yavru mamasına başlamanızı öneririm. Ayrıca inek sütü verilmesi sakıncalıdır, ishalin muhtemel nedeni inek sütü veriyor olmanız. Çünkü eğer köpeğiniz annesinden ayrılmamış olsaydı, inek sütü değil, köpek sütü içecekti. Bu ikisinin içeriği birbirinden farklı. İlla ki süt verecekseniz anne sütü ile içeriği aynı olan puppy milk vermelisiniz. Linki inceleyin:

www.petburada.com

Açık konuşayım, yavru kedi ve köpeklerde ishal çok tehlikelidir. O yüzden hemen bir veterinere götürmenizi de öneririm. Mümkünse hayvan besleyen ve düzenli olarak hayvanını veteriner kontrolünde tutan tanıdıklara danışarak veya buraya hangi şehir ve semtte yaşadığınızı yazarak veteriner tavsiyesi isteyin. Bilmediğiniz bir veterinere gitmemenizi öneririm.

Çok geçmiş olsun...
  • marcelle  (01.09.11 11:42:04) 
sadece sütle beslenen bir hayvandan katı kaka çıkması zaten güçtür. siz ona kuru mama verin yavaştan geçer.


  • faideli bilgiler  (01.09.11 12:26:11) 
çok teşekkürler cevaplar için. inanın gece uyku tutmadı, indim yanında yattım. sabaha karşı veteriner arkadaşı tekrar aradım. şehir dışındaymış, şimdilik suyuna az bişi nişasta karıştır ver, sütü de kes dedi. ben de öyle yaptım. işe yaradı, şimdi gayet normal yapıyor kakasını. kuru mama da aldım, zilli bir sevdi bir sevdi ki nası yiyo hehe :) biraz da sert, yerken dişlerini de kaşıyor aynı zamanda, keyfi yerinde :))

çok sağolun :)
  • sakingitarist  (01.09.11 16:12:58) 
kapıya bağla )


  • lebanon  (01.09.11 18:08:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.