[]

arkadaslarla oynanan bir oyun vardi

Bir oyun vardi, topluluk halinde oynaniyordu. Cesitli sorularla katil bulunmaya calisiliyordu sanirim. Goz kirpmali katil oyununu sormuyorum. Soru sormali birseyler vardi, bi buldurun be




 
katil bulma yok ama ilk (bkz: sayko) geldi aklıma.


  • kabiz kugu  (31.08.11 15:55:56 ~ 15:56:01) 
vampir diye saçmasapan bir şey vardı, herkes gözlerini yumuyordu, birisi birilerini mıncıklıyordu, o mıncıkladıkları vampir oluyordu. sonra herkes gözlerini açıyordu, vampiri bilmeye çalışıyordu. vampir olmayan birisi seçilirse insanlık tarihi insan kaybediyordu falan.

o geldi aklıma olabilir mi? o da öldürmeliydi en nihayetinde.
  • der meister  (31.08.11 15:59:16) 
ben de hatırlıyorum ve merak ettim oyunu şimdi. böyle bir evde işlenen cinayeti çözüyordun hizmetçi falan vardı şüpheliler arasında. şu saatte neredeydi ne yapıyordu falan diye sorular soruyordun. bu dimi? biri adını hatırlasa ne süper olur.


  • copadam  (31.08.11 16:08:10) 
kartlar dağıtılıyordu oyunculara; uşak, polis, bahçevan, söför, ev sahibi falan gibi. sonra kurayla birine katil çıkıyordu, kimseye söylemiyordu. kimse kimsenin ünvannı bilmiyordu, sorularla bulmaya çalışıyorlardı. bir de cinayet silahı vardı; ütü, ip, araba falan gibi. onu da bulmaya çalışıyorlardı (neyle cinayet işlendi diye). katil olan da bu sorulara göre polis olmadığını tahmin ettiklerine göz kırparak onları öldürüyordu.

hatırladıklarım bunlardan ibaret.
  • loveinaflipbook  (31.08.11 16:14:31 ~ 16:14:49) 
şöyle bir oyun vardı; kurayla iki-üç kişi (ne deniyordu unuttum ama) ebe oluyordu diyelim, bu kişiler birbini biliyordu ama diğer kişilerin kimin kim olduğu hakkında fikri yok. konuşuyon, muhabbet filan, oylarla bu kişileri bulmaya çalışıyorsun, çoğunluğun oy verdiği bir kişi söylüyor işte ebe olup olmadığını, amaç ebeleri bulmak, ebelerin amacı da yanlış kişilere yönlendirmek.


  • qerest  (31.08.11 16:15:31) 
hırsız polis mi? değilse sesee'nin dediği oyun olabilir..


  • toshiro  (31.08.11 17:58:26 ~ 18:00:34) 
cluedo - ipucu peşinde
joker.com.tr

  • turuncujelibondanhazzetmeyensarijelibon  (31.08.11 18:01:02) 
kurt değil mi?
kartlar dağıtılıyo kurt var kız var kahin var amor var.
gece kurtlar bir köylüyü öldürüyo sonra da gündüz köylüler kurdu bulmaya calışıyo.
  • elektromaniac  (31.08.11 19:54:22) 
bi de şöle bi oyun vardı ama kuralı bilen oynayamıyodu, sorduğun soruya yanındaki adına cevap veriyodun seçilen/soru soran kişi de kuralı anlamaya çalışıyodu, yanındaki adına verdiğin cevaplardan da şakalar komiklikler falan çıkıyodu..


  • irbat  (31.08.11 19:57:31) 
benim hatırladığım cluedoydu evet oyun tahtasını görünce hatırladım.


  • copadam  (01.09.11 03:08:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.