[]

Amerika'ya giden birine tavsiyeler.

Pazartesi günü dil kursu için Amerika'ya gideceğim, 7-8 ay boyunca dönmeyeceğim, ilk kez yurtdışına çıktığım için tecrübesizim, yaşadığınız veya duyduğunuz, ayrıntı gibi görünen ama aslında çok önemli olan hayat kurtaracak tavsiyeleriniz var mı?




 
o son birayi ic.


  • keseci  (31.08.11 00:50:20) 
bunu kesin duymamışsındır, taharet musluğu yok hacı, üzüntünü unutmak için montla s.ç


  • copadam  (31.08.11 00:51:22) 
Hiç gitmedim ama giden arkadaşlarımdan öneriler..

1. Harlemden uzak dur..
2. Korunmadan cinsel ilişkiye girme.. :)
  • sustain  (31.08.11 00:51:36) 
kursa devamsızlık yapman sorun edilmiyorsa hemen o kursu bırak. göte girecek şeyler yaşabilirsin ve en önemlisi peynir falan öenli yiyecekler bunlar beyaz peynir bulamama sıkıntısı yaşabilirsin hazırlıklı ol


  • hitsumo  (31.08.11 00:55:38) 
önce ulaşım ağına odaklan... arabasız hayat amerika'da sıkıntı olabilir...
ardından türklerle minimum temas et, ama nerede türk bulacağını da bil... dilini geliştirmen için şart... bol bol gez... paran varsa bol tiyatro, kurs...etc katıl... çalıştığın yerde sürekli konuş...
New York'ta ya da New jersey'deysen daha da bilgi vermem mümkün...
  • udi  (31.08.11 01:01:46) 
@udi
Madison, Wisconsin'e gidiyorum.

  • tiny toon  (31.08.11 01:05:52) 
her nerede olursan ol Dr. Martin Luther King caddesi var. Tırsak bir tipin varsa o caddenin civarlarında dolaşma. Yok başın dik göğsünü gere gere yürüyorsan nerede istersen orada dolaş, onlar senden tırsıyorlar.


  • exordinary  (31.08.11 01:06:29) 
prizler 110 volt olduğu için dönüştürücüye ihtiyacın olacak.

not: bunu ilk defa duyduysan daha baya bir araştırma yapman lazım demektir.
  • sanxis  (31.08.11 01:17:07) 
dil kursu için gidiyorsan mümkün olduğunca türkçe konuşma, türklerle bile.
mümkünse insanlarla iletişimde olabileceğin bi part-time iş bul (mağazada satış görevlisi, resepsiyonist, stantlarda satış falan), ingilizce öğrenmende kurstan daha fazla faydalı olabiliyor.
bi de gittiğin eyaletteki trafik kurallarını iyice bi oku, yoksa benim gibi arka koltukta emniyet kemeri takmadığın için ceza yiyebilirsin.
  • yemrem  (31.08.11 01:30:20 ~ 01:35:13) 
hazır çorba püskevit benzeri hatta bazı konservelerden falan götür leş gibi yemekler orda..


  • andlee  (31.08.11 01:30:43) 
yardır.

(şu an çok bişi ifade etmeyen bu tek kelimelik özeti, dönünce yapmadığın şeyler için keşke kelimesiyle beraber kullanacaksın. ve bu sadece cinsel hayatın şenlensin anlamında değil!)
  • terp  (31.08.11 11:25:15) 
Fast "food"dan uzak dur. (Sadece ABD'de degil, hayatin boyunca uzak dur). Wal Mart'taki yiyeceklerden uzak dur. (Dil ogrenmeye gittigin icin) Turklerden uzak dur. Mumkunse bol televizyon seyret. Yasayacagin sehirde buyumus olanlara, sehrin sakat yerlerini sor, hangi saatler arasinda nerelere gitmemen gerektigini ogren. Araba kullanirken polis seni durdurursa, son derece efendi davran, cok kibar ol ve gulumse. Polis arabasinin seni takip ederek mavi kirmizi yanar doner lambalarini yakmasi dur manasina gelir. Sakince saga, emniyetli bir yere cek, arabadan SAKIN inme. Efendi efendi arabada polisin gelmesini bekle. Torpidoya egilmek gibi supheli hareketler yapma. Araba kullanacak olursan, SAKIN ha SAKIN, durmakta olan okul otobusunun yanindan gecme. Sana ters istikamette duruyor olsa bile yani sen yolun karsisindaysan bile (ve ortada refuj yoksa) dur bekle. STOP trafik levhalarinda kesinlikle dur. Yavaslarak gecme, "full stop" dur. Durmazsan ya biri takar, ya da bi kamyonun altinda kalirsin. Turkiye'deki yiyecekleri hayal edip, gunlerini zehrederek gecirme, orayi ve yiyeceklerini oldugu gibi kabul et. Yiyecek saplantin varsa, Turk veya Mediterranean bakkali bul. Yaninda bir iki kutu antibiyotik gotur. Bir sekilde African American'larla basin belaya girerse, yani gotunden kan alacak duruma geldilerse, musluman oldugunu soyle. "Hey, men weydesek, aym MAZLIM" diycen filan. Bulundugun ortamda ulkeni temsil ediyor oldugunu unutma, sahtekarlik, dolandiricilik, yalancilik, uc kaatcilik, muptezellik gibi islere bulasma. Iceceksen de, kari dusureceksen de, bunlari edebinle yap. Kondomsuz gezme. Orada hayatinda ilk defa Turk gorecek kisiler var. Bunun sorumlulugunu omuzlarinda tasi, seni yetistirmis olan ulkeni iyi temsil et. Oralarda mahalle baskisi yoktur. Bunun tadini ve keyfini cikar ama bokunu cikarma. ABD'deye giden Turkler genellikle ilk alti ay "Bu Amerikalilar ne salak la?" yanilgisina duser. Bu yanilgiya dusme. Amerikalilar genel olarak kultursuz olmakla beraber salak degillerdir. Okyanus asiri ucusun sirasinda yaninda bir kalem ve pasaport numaran hazir olsun. Kalacagin yerin adresi de bir kagitta yaninda bulunsun.


  • compadrito  (31.08.11 11:54:55 ~ 12:08:46) 
chipotleden chicken buritto ye.


  • dukeboy  (31.08.11 13:19:03) 
chipottle den burrito bowl barbacoa ye...


  • udi  (03.10.11 23:03:27) 
zenciler veya hispanikler sıkıştırırsa 'türküm, müslümanım' de. çok kilo almamaya bak.


  • kediebesi  (03.10.11 23:08:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.