[]

netbook piyasası

kardeşime bir netbook alayım diyorum; fakat iyice uzak kaldık bilgisayarlardan; birkaç netbook tüyosu verebilecek olan var mı? (marka-model-önemli, olmazsa olmaz özellik) bir de kaç para vermeliyim en çok? 400-450'ye iyi bir şey bulunabilir mi? teşekkürler..




 
Yazdıklarım uçtu tel'den. Beklersen akşama yazarım bir şeyler evden.


  • ben smyrna  (30.08.11 17:59:29) 
asustan memnunum ben, 540a almıştım, baya iyi yani.


  • kanuniye  (30.08.11 21:51:44) 
asus eee pcden memnunum. atom'ların yeni kuşaklarının hepsi hd video destekliyor. bence netbookta bakılacak bir kaç şey var. (hepsinde var veya yok demiyorum listeliyorum)
-pil ömrü enbasitinden 6 saat kadar olmalı. üstü iyidir. şu kadar hücre falan anlamam. donanım da önemli. hücre çok ama donanım abartılı ise işe yaramaz çok hücre.
-hdmi çıkış. artık hepsi hd video gösteriyor. hdmi ile vga da olsun. hdmi+hd = annemlerin tvsine bağlanıp 550d ile çekilmiş hd videoları sorunsuz göstermek demek.
-kart okuyucu. artık sd kart standart oldu. o yüzden mutlaka olmalı. asus eee 1000h'nin kart okuyucusu çok iyi. 20mbit/s okuyor ve benim aldığım dahili dandik (masaüstü pc için) kart okuyucuya beş basar.
-KLAVYE. büyük harfle önemli. eğer benim gibi normal boyut klavyeye alışkınsa kullanıcı bunda bocalamaması mümkün değil. ancak denemek en güzeli. yine 1000h için konulalım. gerçekten düzgün bir klavyesi var. küçük değil mi? küçük elbette. 10" bir pc bu. ama yine de ilk elimi attığımda değil ama bi 5 dakika sonra gayet normal hızda yazabiliyorum.
markaya takılmayın. benzer özelliklerde görsel olarak ne hoşunuza gidiyorsa onu alın. yani vaio iyidir falan... fazladan 2-300 tl vermeye değmez. asus bence çok daha iyi. benim sony'ye verecek param yok mesela.
markaya takılmayın dedim ama casper falan almayın tabi. lg de kullandım bi kez. klavye pek iyi değil ama pc olarak fena değildi.
  • ben smyrna  (30.08.11 23:32:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.