[]

20 000 karakter kaç sayfaya eşdeğer?

A4 boyutunda yazılacağı düşünülürse, 20 000 karakter kaç sayfaya tekabül etmektedir? Ve bu gibi durumlarda bunu nasıl ölçebilirim ben?




 
font boyutunun 11 olduğunu düşünürsek 6 sayfa tutar 7 ye de geçebilir diye düşünüyorum, wordde durum çubuğu var altta orda söylüyor kaç karakter olduğunu.


  • gaza gelen  (26.05.08 19:22:03) 
yazı boyutuna göre değişir. Soru ilgnç geldi, denedim. 12 punto ile bir sayfada 85x50 adet karakter olduğunu gördüm. yani 1 sayfada 4250 karakter olabilir. 20000 karakter de 4.7 sayfa demektir.

değişkenleri tam olarak bilmek lazım. ben mesela word de 12 punto ile normal sayfa boşlukları bırakarak denedim. Ama yardımcı olması açısından, word de en altta satır ve sütun değerlerine bakınız.
  • orome  (26.05.08 19:25:24) 
www.lipsum.com 'da ünlü lorem ipsum'dan istediğiniz kadarını generate edebiliyorsunuz. 20000 byte sanırım sizin için gerekli olan ölçü. bunu sonra word'e yapıştırıp düşündüğünüz formata (font tipi, büyüklüğü) getirirseniz kendi gözlerinizle görebilirsiniz.


  • ref  (27.05.08 00:36:52) 
word'de tools-word count ile ölçebilirsiniz. yazının belli bir kısmını seçip sırf orayı da ölçebilirsiniz.


  • 386 dx  (27.05.08 15:14:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.