[]

Banka işlerinden anlayanlar / Hesap açmaca / Kredi kartı

Bu sene üniversiteye başlıyorum. Daha önce bankayı birkaç para çekme ve yatırma işlemi dışında kullanmadım. Pek anlamam yani bu işlerden. Şimdi bir bankadan hesap açıp bir tane de kredi kartı açmak istiyorum. Aslında kredi kartına karşıyım ama 1 tane lazım oluyor gerçekten internetten bir şeyler alırken falan. Neyse, banka olarak şu an sadece TEB kullanıyorum. Western Union'la para geliyor, en az sıra orada oluyor o yüzden oradan çekiyorum. Madem öyle hesabı ve kredi kartını da oradan alayım diyorum. Üniversiteliler için ÜniversiTEB diye bir kart varmış, o nasıl mesela?

Kredi kartını ancak internetten bir şeyler alırken nadiren kullanırım, steam v.s günlük hayatta pek kullanacağımı sanmıyorum. Param yoksa almam yani.

www.teb.com.tr

Özet olarak TEB bana uygun olur mu? Yoksa başka öneriniz var mı?

Edit: Banka hesabı da pek kullanılmayacak aslında, sadece bulunsun diye açıyorum. Ailemle birlikte yaşıyorum. Onun dışında western union zaten hesaptan bağımsız.

Edit2: Bu arada üniversite harcını da TEB'e yatıracağım. Böyle her yerde karşıma çıktığı için onu düşündüm.

 
teb hakkında bir fikrim yok ama garanti'yi de bir araştırabilirsin.


  • kayranin kedisi  (28.08.11 19:42:27) 
şunu söyleyebilirim. 4 yıldır advantage kullanıyorum, son 2 ayda kullandığım denizbank bonus ondan çok bonus kazandırdı.

Garanti ile ben de çalışıyorum yalnız maaşım oraya yattığı için. onun dışında sevmem kendileri.
Denizbank'ın internet sayfasını begenmiyorum çok flash var.
HSBC nin Bireysel bankacılık ekranı ödül aldı gayet sade ve anlaşılır.
Koç değişiminden sonra YKB bozdu ben beğenmiyorum. World için de çok para alıyorlar.
İş bankasından vadesiz hesap açtırtsanız bile Maximus gönderiyorlar. Onlar başvuru formlarını birleştirmişler öğrendiğim kadarıyla.

ama KK bonus olan bir firmayla çalışmakta fayda var derim. Yani onu gözlemledim.
  • ibot  (28.08.11 19:54:44) 
yaklaşık 4 senedir exi26 (akbank) ve finansbankın go cart ına sahibim. öğrenci kartı olduğu için limitler belli ikisinde de ama akbank'ı daha başarılı buluyorum.


  • niphrodel  (28.08.11 20:55:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.