Giriş
(8)

uygun gözlük

themis
merhabalar,ne dendiğini bilmediğim, gözlüğün silikonunun denk geldiği, yani burnun başladığı yeri sıkmayacak, morartmayacak bir gözlük modeli arıyorum. dün bir tane gözlükçü de çalışan kişiye sorduğumda, öyle bir gözlük yok, dedi. hepsi sıkar ve morartırmış. bu kişinin söylediği doğru mudur, yoksa b
merhabalar,

ne dendiğini bilmediğim, gözlüğün silikonunun denk geldiği, yani burnun başladığı yeri sıkmayacak, morartmayacak bir gözlük modeli arıyorum. dün bir tane gözlükçü de çalışan kişiye sorduğumda, öyle bir gözlük yok, dedi. hepsi sıkar ve morartırmış. bu kişinin söylediği doğru mudur, yoksa bulunabilir mi dediğim gibi bir gözlük?
0
themis
(28.08.11)
düzgün bir gözlükçüye gidip modelleri deneyerek karar verebilirsiniz. camları burna değmediği sürece gözlükler genellikle rahatsız etmez.
0
kisa bisey olsun istemistim
(28.08.11)
çerçevenin ağırlığıyla alakalı. birkaç tane gözlüğüm var, çerçeveliler iz yapıyor ama çerçevesizler ı-ıh.
0
kenar
(28.08.11)
O desteklerin gözlüğe bükmek suretiyle ayarlanabilen metal parçalarla tutturulduğu, ağır olmayan bir model bakabilirsiniz. Çerçevesiz, doğrudan camda açılacak deliğe sabitlenen bir çift sap ve destekleri ayarlanabilen bir orta parçadan ibaret gözlük kullanıyorum. Herhangi bir sıkıntım yok.
0
valthoron
(28.08.11)
titanyum çerçeve hafiftir. bu yüzden burna baskı yapmaz. haliyle çok küçük bi iz yapar sadece. ama biraz tuzludur diğerlerine göre

edit: birde camlar göz numarasından mütevellit kalın camsa onu ince şekilde üretilen türleri vardı ama adı aklıma gelmedi. oda baya hafifletir.
0
neysene
(28.08.11)
eger göz numaranız çok büyük değilse; hafif bir çerçeve ya da çerçevesizler ile sorununuz çözülür.

ama göz numaranız büyükse ve cam dolayısıyla kalın olacaksa, ben çerçevesizleri ve çok hafif aksamlı çerçeveleri önermiyorum. cam düşebiliyor.

gözlükçü değilim; 15 senedir gözlük kullanıyorum sadece :)
0
siradan bir adam
(28.08.11)
"ben.x" 'in esnek çerçeveleri, 3 gram falan heralde :D çok memnunum, o silikonlardan falan yok çerçeve kendi oturuyor burna buna rağmen iz bile yapmıyor.
0
kamilinsan
(28.08.11)
annem silikon çerçeveli gözlük kullanıyor, gayet rahat ve iz yapmıyor.
bahsettiğim gözlük çerçevesiz, sapları da silikon.
0
kayranin kedisi
(28.08.11)
Police V8377 benim kullandığım gözlük. kesinlikle çok memnunum morarma falan uzun süre(20 saat kadar) kullanmadığım sürece olmadı. ben baya kazıklanmıştım şimdi fiyatına baktım baya düşmüş istersen bi dene bu gözlüğü.
0
dirildimde geldim
(28.08.11)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.