[]

Labrador Retriever Bakım-Eğitim

Selam Panter Emeller

Doğumgünümde çok şirin bir labrador yavrusu gelmişti. Şartlarım namüsait olduğu için birine vermeyi düşünmüştüm. Lakin sonradan vermekten vazgeçtim. Şartları değiştirdim falan. Artık bir kızım var, adı Tekila.

Bana labrador bakımı ile ilgili önemli, bilmem gereken şeyleri, püf noktaları, ne yer ne içer'i, rahat etmesi ve sağlıklı büyüyebilmesi için ne gerektiğini, öncelikle tecrübe etmiş arkadaşlar varsa eğer bi zahmet anneye anlatır gibi anlatabilirse çok mesud olurum.

Bir de çok çiş yapıyor bu, onun eğitimini nası vericez?

 
aslinda tuvalet egitimi icin gec kalmissin ama evdeki heryeri gazeteyle kapla. gazeteye alissin. zamanla gazete sayisini azalt. gazeteye alisinca iyice azalt ve ona tuvaletini yapmasi icin biryer ayarla. gazeteleri oraya koy ve tuvaletini yaptiktan hemen sonra degistir. surekli takip etmen gerek. baska yere cis yaptigini gorursen alkisla ya da bagirarak dikkatini dagit ve hemen gazetenin uzerine gotur. 6 aydan sonra tuvalet icin disari cikarabilirsin.

yavru kopek mamasi ve hafif etler ile besle. salam sosis gibi. mamayi vermeden once bekle. mamayi gordugunde acsa uzerine atlayacaktir. bu buyudugunde sorun olabilir. kendi yemegini paylasiyormus gibi dusunmesi ve senin istedigin zaman yemek yiyebilecegini ogrenmesi icin sakinlesmesini bekle sonra kabi yere koy. bir de yerken elini kabin icinde tut mamayi karistir falan. bu da ilerde mamasini paylasmasini ve yemegini onunden almak gibi tehditlerde saldirmamasini ogretecektir.

surekli oyna ki tembellesmesin. bir de surekli insanlara yakin olsun ki vahsi ya da diger kisilere karsi yabanci olmasin.

kotu birsey yaptiginda kizma, vurma, odaya kapatma. bir de hayvanlarin yalniz kalma korkusu vardir. mumkun oldugunca yalniz birakma ya da cikmadan once gizli yerlere odul mamasi ya da kucuk krakerler sakla. sen yokken onlari bulmaya calisirken zamani gecirecektir.
  • zlatan1937  (28.08.11 08:09:13) 
bunların dişleri şimdi mi başlar kaşınmaya? sürekli bişeyler kemirme isteği var zillide.


  • sakingitarist  (28.08.11 13:54:09) 
kemirecektir tabi buldugu herseyi. bizim keraneci modemin antenini mahvetmisti. bi oyunvak bisey al. zaten oynamasi icin mutlaka birkac oyuncak olmali. genelde kedi kopek seklinde peluslar gayet ise yariyor ama cignemesi icin petshoplarda ozel oyuncaklar var. 2-3 lira hem de.


  • zlatan1937  (28.08.11 14:54:48) 
ne marka, ne tür mama almalı peki?


  • sakingitarist  (28.08.11 15:54:34) 
royal canin var mesela. o iyidir ama pahalidir. ama biraz parana kiyacaksin kopeginde herhangi bir saglik sorunu olmamasi icin. mamayi veterinerden al derim. git herseyini anlat ona gore mama verir zaten.


  • zlatan1937  (28.08.11 16:08:35 ~ 16:09:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.