[]

wd harddiskimi hiçbir bilgisayar görmüyor

her şey çok ani gelişti ve şimdi sadece ışığı çalışıyor ve manasızca içindeki disk dönüyor.

bilgisayarımı sağ tıklayıp yönet dediğimde de depolama bölümünde görünmüyor. üstelik wd sitesinden update etmeye çalıştığımda da önce wd usb aygıtı takın diyor takılı olmasına rağmen.

garantisi bitti bu arkadaşın. her türlü deneysel yönteme açığım.

model: wd digital my passport 1 tb

ek olarak: macbook pro'da, windows xp ve windows 7 de denedim. bilgisayarla resmen yokmuş gibi davranıyor.

 
daha dün dediğin problemin aynısı oldu. farklı kablolarla farklı bilgisayarlarda denedim. hiçbir tepki yok. oralı bile olmuyor bilgisayarlar ve hdd nin durumu da aynı seninkisi gibi. ışık yanıp dönüyor, motor dönüyor... disk yönetiminde de görünmüyor, aygıt yöneticisinde de... neyseki alalı daha bir hafta oldu, iade edeceğim. dün açtığım duyuruyu paylaşayım: www.eksiduyuru.com

ayrıca us file nicki arkadaşla mesajlaşmam da oldu: i53.tinypic.com (en üstteki mesaj ona ait nicki görünmüyor belirteyim dedim)
  • kisa bisey olsun istemistim  (27.08.11 23:25:25 ~ 23:26:44) 
mesajlaşmada bir ekran görüntüsü paylaşmışsınız. onu buraya yazabilir misiniz? çok teşekkürler bu arada.


  • kapakak  (27.08.11 23:44:46) 
us file [ek$i sözlük yazarı] 26.08.11 18:20:25
(git: 294609)Merhaba komut satırından ulaşabiliyor musunuz?
bilmiyorum pc ile aranız ne alemde ama? atıyorum e ve f sürücileri de olsa onlarda cd rom olsa g: taşınabilir hdd olur bu durumda en azından komut satırından g: enter derseniz ve sonrasında dir derseniz içindeki dosyaları görebilirsiniz bu arada find and mount için portable tam sürümü var gerekirse aklınızda olsun. ama puppy linux ile çözersiniz gibi geliyor.

kisa bisey olsun istemistim [ek$i sözlük yazarı] 26.08.11 18:34:06
komut satırından ulaşabilmek için komut nedir? ulaşacağını sanmıyorum sanırım pc hiç görmüyor. çok saçma daha 2 dk önce görüntü olmasa da ses geliyordu. sonra takma ve çıkarma sesi ardarda gelmeye başladı. son olarak hiç görmemeye başladı. puppy linux falan pek bilmiyorum. komut adı girerek demişsiniz... sorun şu ki hdd yi taktığımda C: ve F: nin olduğu hard disk drives kısmında çıkıyordu. yine orda çıkar muhtemelen, bu durumda sürücü adı ne olabilir, komut satırına ne yazılırsa çıkar pek kestiremiyorum çünkü altta G: var. iyice dumur oldum. yine ses var görüntü yok olsa bilgisayar>yönet>disk yöneticisi nden görülse bir şeyler yapılabiliyormuş ''bilgisayarı yabancı disklere aç'' gibi bir şeyler mi ne yapılabiliyormuş, ama o da gitti. yani hiç görmüyor.
bu arada komut satırını biliyormuşum da ben ona ''run'' dediğim için başta anlayamadım az önce, o yüzden vikipedi de aramak gibi bir gaflete düştüm. beynim durmuş durumda :)

us file [ek$i sözlük yazarı] 26.08.11 18:42:01
nereden baktığınıza bağlı olarak değişir. önerim. öncelikle radikal çözümlerden kaçınmanız. format şu bu. ama içindekiler önemli değil derseniz sonlara doğru onları denersiniz.Çıkacağım birazdan pupy linux indirin iso dosyasını cdye yazdırın pc yi biosyan cd rom first boot olarak ayarlayıp başlatın seçeneklerden ayaralrı yapın zor değil dil ayarları ekran görünümü falan en son usb hdd yi bağlayın.
Aklıma gelmişken, iki hdd bir cd-dvd sürücü varsa c d e (cddvd rom) usb hdd f olur bu durumda.

kisa bisey olsun istemistim [ek$i sözlük yazarı] 26.08.11 18:52:49
ekran görüntüsü bu işte: i56.tinypic.com hangi sürücü ne alır bir fikrim yok açıkçası. format falan zaten sıcak bakmıyorum da, biraz daha uğraşayım... teşekkür ederim.

us file [ek$i sözlük yazarı] 26.08.11 23:34:01
Merhaba.arada bakıyorum yine I: (büyük ı) sürücüsü olur o durumda. ne kadar veriniz vardı usb de? Diğer hddler de nerede ise dolu görünüyor da.
kisa bisey olsun istemistim [ek$i sözlük yazarı] 27.08.11 00:16:46
I: yı denemiştim olmuyor. 1tb lık hard diskimde olan şeyler falan çıkıyor. şöyle: i51.tinypic.com takılı olan 2tb la ilgisi yok çıkanların. ya sorun şu: pc hiç görmüyor. yarın başka bir pc de falan deneyip, çözmeye çalışacağım. hdd'nin tümü dolu. hepsi de film ama arkadaştan aldığım, dün yüklenen ve başka 2-3 yedeği daha olan filmler. veri kaybında hiçbir sorun yok yani. ama sabah görüp akşam görmemesi deli etti beni. muhtemelen format falan da işe yaramayacak ve yenisi gönderilecek. alalı 1,5 hafta oldu...

us file [ek$i sözlük yazarı] 27.08.11 00:30:43
o halde son çare find and mount :) puppy linux ondan önce denemeli. cd ile işletim sistemi kurar gibi yapıyorsunuz ama live (çalışan cd) olduğu için çok biçimsiz bir şey yapmadığınız sürece sorun yaşamazsınız.

kisa bisey olsun istemistim [ek$i sözlük yazarı] 27.08.11 01:15:44
find and mount baktım biraz da altından kalkamam gibi geldi. yani daha önce internetten falan bayağı yeni şeyler öğrendim, nerelere girdim, neler hallettim kendi çapımda falan ama bu durum fazla karışık geldi niyeyse. internetten, forumlardan falan bayağı bir araştırdım, niye görmüyor diye, beynim sulandı. label değiştirme, önceki harf, disk yönetimi, aygıt yöneticisi derken kafayı yedim. hayır herkeste bir yerde görünüyor, kiminde disk yönetiminde, kiminde aygıt yöneticisinde, kiminde güvenle kaldır ikonu şeklinde de olsa bir şekilde görünüyor. ama benim bilgisayarda tepki bile yok. hiç takılmamış gibi devam ediyor. hard diske bakıyorum, sorunsuz çalışıyor gibi (ışığı yanıyor, ilk dakikalarda motor dönüyor falan) yarın başka bilgisayarda deneyeceğim görürse tanıdığım bir bilgisayarcıya anlatacağım durumu, onda da görmezse aynen iade edeceğim. bütün gün stres yaptım. değmiyor yahu. ilginiz için teşekkür ederim. ilginiz için tekrar teşekkürler, çözebilirsem nasıl olduğunu da yazarım belki. iyi geceler :)
  • kisa bisey olsun istemistim  (28.08.11 10:14:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.