[]

Haftasonu veya bayramda doviz alinabilir mi?

.




 
internet bankacılığından alabilirsin, onun dışında döviz büroları muhtemelen kapalı olur


  • bonjurkes  (27.08.11 21:56:31) 
sarraflardan ya da döviz bürolarından pekala alabilirsin


  • ubuntuee  (27.08.11 22:07:09) 
avm'lerdeki döviz büroları açık olabilir.


  • payroller on the moon  (27.08.11 22:16:58) 
internet bankacılığı da olur, ve büyük şehirlerde hafta sonları da açık olan döviz büroları bulunuyor ancak piyasaların kapalı olduğu vakitlerde döviz alım/satım fiyatları, piyasaların açık olduğu vakitlere göre oldukça değişken oluyor, yani döviz alım/satımı normal zamana göre maliyetli oluyor (az kazandırıyor vs)
mesela şu an piyasalar kapalı. bir banka için euro alış 2,45 ve satış 2,58. arada 0,13 fark var, yani banka normal zamana göre daha fazla gelir elde ediyor, kibar bir şekilde "arkadaşım şunu piyasaların açık olduğu vakitte yapın veya daha fazla ödeyin bize" diyor. eğer piyasalar açık olsa muhtemelen bu fark 0,01 veya 0,03 gibi bir değerde olurdu.

özet: piyasaların kapalı olduğu vakitlerde döviz alım satımı bana göre pek mantıklı değil. şimdi 1000 euro satarsınız bankaya, 2.45'ten alır: 2450 tl verir. piyasalar açıkken muhtemelen 2,55 desek 2550 tl verir. arada her 1000 euro için ortalama 100 tl kadar oynar yani.
  • gogu delen adam  (27.08.11 22:17:23 ~ 22:22:30) 
tesekkurler cevaplar icin. alisveris merkezlerini deneyecegim

kar amacli degil zaten durum. vize basvurusu yapacagim da adamlar illa doviz istiyor.
  • chavezding  (27.08.11 22:37:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.