[]

Yeter? [Kedimle başım dertte, Ne yapsam bilmiyorum]

efenim, kedim sapıttı. devreleri yandı. off...

önceki duyurularımı takip edenler bilir. ufak henüz. 1,5-2 aylık. iki gündür kıllık kredisini kullanmakta. sürekli yaramazlık yapmakta. kibarca uyarıyorum kendisini, oyuncaklarını alıyorum. bırakınca veriyorum. bir süre sonra tekrar yapıyor. bağırıyorum, kaçıyor. ben sakinleşince yeniden yapıyor. odaya kapattım en son. duruldu, gayet iyiyiz.

bilgisayar arkadaşımın odasında duruyor. evde yalnız olduğum için burada oluyorum genelde ben de. iki akşamdır arkadaşımın yatağına işiyor kendileri. ilkinde farkedince, tutup koklattım. ardından tuvaletini gösterdim. bağırmadım, tepki göstermedim korkmasın diye.temizledim yatağı.

bu akşam tam 3 kere daha yaptı. odasına kapattım şimdi bağırıp. yalnış mıdır bilmiyorum ama, gerçekten çok sinirlendim artık. terbiye mi edilecek artık ne olacak?

ek bilgiler: oyun istediğinde oyun, ilgi istediğinde ilgi. bu konuda bi sıkıntımız yok sanırım.

kötü bişiy yaptığında cezalandırma şeklime dikkat ediyorum. ağzını burnun kırmak istediğimde oluyor abarttığında, dediğim gibi en abartı cezam oyuncaklarını alıp odasına kapatmak. bi süre de yüz vermiyorum.

napıcam ben bu kediye? sabırsız ya çok sinirli bi yapım yok. yalnız sürekli bu şekilde devam etmesi ikimiz içinde iyi olmayacak.

napim ben romalılar, el verin, fikir tartışalım.

not: yönetici arkadaşlardan isteğim, bu soruyu üst kısma alabilmemiz mümkünse alabilir miyiz? kediye tek bakıyorum, acil çözülmesi lazım. yardımcı olursanız kendi çapımda mutlu ederim falan.

 
sevgili okuyamadiğim ve yazmaya üşendiğim nickli arkadasim, gugıl denen hedeye giriniz ve "kedi tuvalet eğitim" kelimelerini yazınız sörc yapiniz. epiy faydali bilgiye ulasacaksiniz. ha bir de... cezalandirmayiniz hayvani. o henüz bir bebek. bebekler cislerini ya da kakalarini yapamiyolar oyle büyükler gibi. biraz zaman gerekli. ben de 7 haftalık bir yavruya sahibim. bazen dolabimin köşesine bazen sırt cantama işeyebiliyor. ama ne dedik? henuz bebek :) ve sabır. kolaylıklar dilerim.


  • palyacopapi  (26.05.08 03:39:02) 
bağırıp, azcık pataklamanız da gerek bence. ne kadar tatlı bir hayvan olsa da eğitim vermek istiyorsanız otoritenizi göstermeniz lazım. bunu da canını yakarak yaparsınız. tuvaletini doğru yere yaptığında da bir şekilde ödüllendirin, süt ya da güzel mama verin.

nispet için yaptığı oluyor elbette ama otoritenizi gördükçe bundan da çekinecektir.
  • tom riddle  (26.05.08 14:52:09 ~ 14:53:22) 
efendim bagirip, pataklamakla falan olacak isler degil bunlar. cocukken siz de yataginiza isiyordunuz, bundan kelli biraz sagduyulu olalim.

konuya gelirsek; kedilerin kafalarinda yasadiklari yerin krokisini cikartip, yonlerini o sekilde buldugunu okumusdum vakti zamaninda. bu boyle midir, degil midir bilmesem de, henuz bu miniklerin yapamayacagini biliyorum. yani demek istiyorum ki, ufaklik henuz kumunun yerini bilmiyor. buyuk ihtimalle bu sebepten dolayi saga sola yapiyordur tuvaletini.

ne yapalim edelim de duzeltelim? bu minikler genelde yemeklerini yiyip, bir bes dakika kadar simardiktan sonra tuvalet ihtiyaci duyuyorlar. zaten kendisiyle biraz empati kurmayi basarabilirseniz, anlayacaksinizdir ne zaman tuvaleti geldigini. ortalikta sivri sinek misali turlayip iseyecek uygun bir yer aramaya baslarlar. bu durumda minigi kumuna goturmelisiniz, fakat elinize alip goturmeyin ki ogrensin kumunun yerini. muhtemelen pesinizden ayrilmiyordur, tuvaleti geldigini hissettiginizde kumuna gidin, alin minigi oturtun kumuna, odanin kapisini kapatip birakin icerde, seyretmeyin "basarili oldu mu?" diye. zamanla ogrenecektir.

bu arada, veteriner falan degilim, tecrube ettigim kadariyla konusuyorum. yarin obur gun, coldbound senin gotun kocamanmis, kediye boyle yap dedin, geldi kafama sicti diye sikayet etmeyiniz.
  • coldbound  (26.05.08 15:26:12) 
tuvalet eğitimi ile iyi giderken sapıttıysa idrar yolları enfeksiyonu filan olmuş olabilir, aman diyim..


  • kara kadife  (26.05.08 19:19:31) 
kara kadifeye katılıyorum. benim 7 yaşındaki siyamım gözlerimizin önünde göçtü bu şekilde :( ancak bu kedücük henüz yavru. tuvalet eğitimine vakıf olması biraz zaman alıyor. çişi de çok pis kokar meretin ama sabretmeniz lazım. mümkün mertebe pataklamamaya çalışın, her seferinde bıkmadan kumunu koklatın.

kolay gelsin
  • sympathic06  (18.06.08 17:35:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.