[]

TV Reklamlarinin dakika/saniye kesinligi onceden biliniyor mu?

Diyelim ki urunumun reklamini 10 tane kanala verdim ve bu reklamlarin saniyesi saniyesine ne zaman oynayacagini bana gunler(ya da 1 gun) oncesinden soyleniyor mu? Yoksa, kanal bunu istedigi zamana atabiliyor mu?




 
biliniyor ve yayınlandığı zaman aralığına göre ücretlendiriliyor diye biliyorum. sabah 7'de yayınlanan reklamla prime time reklamının aynı ücretlendirilmesi saçma olur zaten.


  • kobuzchu kiz  (27.08.11 01:11:12) 
televizyondaki yayın kuşaklarının hangisinde oynayacağını seçiyorsunuz, atıyorum prime time vs. ve kanal o saatler arasında reklamınızı yayınlıyor.

Yani dakika olarak 18.41 de yayınlandı değil ama sizin seçtiğiniz yayın kuşağının saatleri arasında yayınlanıyor
  • bonjurkes  (27.08.11 01:12:57 ~ 01:13:30) 
radyolarda saniyesi saniyesine bildirildiğini biliyorum. 10 saniye geç girince reklamı, direkt arıyordu ajanslar nooldu bizim reklam diye. tvlerde de büyük ihtimalle öyledir üstad.


  • good room beautiful  (27.08.11 01:13:47) 
genel olarak belli. yani 18:53te yayınlanacak diye değil de mesela akşam saatlerinde(19-22 arası mesela) diye. hatta o kuşakta nerede olacağı da önemli. reklam kuşağının ilk reklamı daha pahalı oluyor tabi. sonra zaman geçtikçe kuşağın ortasına doğru kayıyor o reklamlar. örnek olarak candan erçetin'in çığırdığı coca cola reklamı ramazanın başında programa ara verir vermez zınk! diye başlıyordu. şimdi ortalara kaydı ve reklamı kesip biçtiler.


  • sarper361  (27.08.11 01:14:19) 
doğrudur. haftalık, aylık dönemlik veya aktiviteye göre (maç, canlı yayın özel film (mesela hbb tv şu meşhur oliver stone filmini yayınladığında tepe tepe reklam almıştı zamanında) ayrı programları oluyor. veya sizin bir ürününüz var yeni çıkacak. ona göre bir plan yapıyorsunuz ve onlarla oturup "şu gün ve saatlerde daha çok şunlarda daha az" (hani A B AB grubu muhabbeti var ya) diyerek planlıyorsunuz. ona göre onlar da size şu şu şu uyar mı diyorlar. mesela cnbce'de givenchy reklamı görüyorsanız bu reklamı stv'de ruhlar alemi gibi sıçmık bir programa sokmuyorlar. bu şekilde program yapılıyor. ve son halinde liste size veriliyor (bazen aylar öncesinden) siz de mesela 15 eylül'de hangi programda reklamınız çıkacak biliyorsunuz.


  • ben smyrna  (27.08.11 01:17:36) 
Yanitlar icin Tesekkurler ama tam yanitimi alamadim; saniye kesinliginde[burasi onemli] araligi belirtiyorlar mi? Bana haftalik ya da gunluk ornegin "Pazartesi: 18:45:23 - 18:45:52, Sali:xxx-yyyy vs. vs. araliklarinda saniyesi saniyesine [burasi onemli] reklaminiz oynatilacaktir" kesinliginde bilgi veriyorlar mi?


  • comptrol  (27.08.11 01:24:45 ~ 01:29:05) 
mantik yuruterek, veremezler diyorum.
Mantigim ise basit: malum bir suru tartisma-konusma programinda reklam zamani kayabiliyor. Mesela derin bir konuya daliyorlar, veya tartisma alevleniyor, program sunucusunun araya girip 'reklamlar' demesi gerekiyor vs. Bir de haber programlarinda flash haber olayi var tabi. Zaten genelde program saatleri onceden aciklandigi sekilde baslamaz dikkat edersen.

  • insanimsi  (27.08.11 01:42:34) 
Yaptığım işler arasında bu da bulunduğundan biliyorum: Reklamın yayınlanacağı kuşağı seçip ona göre para veriyorsun. Söylenilen gibi zaman aralıkları belli. Gerisi kanala kalmış, saniyesini dakikasını filan söylemiyor. Gerisini sen takip ediyorsun. Ya da biraz daha para verip Medya Takip Merkezi'ni kullanıyorsun, onlar sana ne zaman kullanılmış bildiriyorlar.


  • pokepoke  (27.08.11 01:53:35) 
Radyoda da Televizyonda da reklam kuşağının giriş saati tam olarak dakikası dakikasına belli olsa da, hiçbir zaman zamanında girmez...

Örnepin Radyo için; 15.30 kuşağı diye anılır.Çalan şarkı uzun ise reklamlar 15.33'de başlar.

Canlı yayını saniyesi saniyesine planlayabilmek mümkün değil
  • werderweremem  (27.08.11 02:04:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.