[]

durup dururken bozulan cihaz gerginliği: HDD!

1 hafta önce WD elements 2TB aldım. 3,5'' kendileri. arkadaşıma verdim film attı bir sürü, bugün de işyerindeki bilgisayarından bana gösterdi ne var ne yok. gayet sorunsuz açıldı falan. eve geldim, taktım pc ye gördüğünü belirten ''dıdım'' sesi geldi ama arayüzde görünmüyordu. bir iki defa takıp çıkardım. yine aynı şey. ses geliyor, görüntü yok. 3 ya da 4. deneyişte artık ses de gelmiyordu, görmüyordu yani. bilgisayar>yönet>disk yönetimi yaptım ordan belki görürüm diye ama mantıksız. nefret ediyorum başıma böyle şeyler gelmesinden, ağlıyorum gibi şu an, yardım edin lütfen. virüs müdür acaba?

edit: usb ler 2.0 bilgisayar dizüstü, işletim sistemi vista. kabloda sorun olduğunu sanmıyorum, başka kabloyla denedim. başka pc'de deneyeceğim birazdan.:/


 
Merhaba, hemen sorun etmeyin belki usb 2.0 bağlantı yerine 1.1 arayüzden bakıyorsunuzdur. Eğer mümkünse doğrudan anakartın arkasındaki usb girişlerden birine takın cihazı işletim sistemi ne bu arada? İkinci olarak bazı durumlarda raw disk olarak görünebilir bilgiler böyle bir durumda format atmayınız. find and mount (findandmount.com) programı ile ulaşabilirsiniz. ya da veriler çok fazla değilse yedekleyebileceğiniz bir yerler varsa, puppy linux ile sisteminizi açıp eğer görüyorsa usb hdd'nizi oradan diğer hdd'ye atabilirsiniz.
puppy linux için çok fazla şey bilmenize gerek yok: puppylinux.org

  • us file  (26.08.11 18:09:28 ~ 18:09:42) 
1 hafta önce wd green 2tb aldım ve aynı şey benim de başıma geldi. kabloyu iyice oturt ve biosta görmeden bilgisayarı açma. ayrıca bende gördüğü halde formatlamamı istedi içinde 1 tb veri varken sonra yeniden başlatınca scandisk yaptı ve düzeldi. yeni kablo siparişi verdim. umarım yapmaz.


  • hoot  (26.08.11 18:09:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.