[]

İsim Hakkı - Patent

Şimdi efendim bizim bir tane pansiyonumuz var adı X.
Başka bir otel daha var (bizimkinden büyük olduğu için otel dedim), oranın da adı X.

Bana dün bir telefon geldi karşıdaki, işte bu isim hakkı bize aittir kullanamazsınız gibi şeyler söyledi. Değiştirmemizi istiyorlarmış.

Şimdi;

1- Doğru söyleyip söylemediklerini nereden anlarım ?
2- Bu işler nasıl yürür, isim değiştirmek zorunda mıyım eğer patent-isim hakkını aldılarsa ?

Eğer konuyla ilgili arkadaşlar var ise, özel mesaj atabilirim hani bakacağınız yerler vardır vereceğim isim ile ilgili fln. Durum biraz acil, yasal işlem başlatırız gibi şeyler dedi. Tırstım açıkçası

 
Eğer isim hakkı almışlar ise bu durumda isminizi değiştirmeniz gerekecektir.İsmi özelden gönderirseniz daha ayrıntılı düşüncelerimi paylaşabilirim.


  • ernest everhard  (26.08.11 14:30:20) 
marka olarak eğer ismi tescil ettirdilerse, siz kendi olası önceki kullanımınızı öne sürüp söz konusu markaya hükümsüzlük davası açıp da markayı hükümsüz kılana kadar baskınagelip tabela da indirebilirler, dava açıp maddi-manevi tazminat da isteyebilirler, marka tecavüzünden ceza almanızı da sağlayabilirler.


  • vejeteryan vampir  (26.08.11 15:09:45) 
www.tpe.gov.tr sitesinden marka araştırma kısmına mevzubahis ismi yazarak tescil durumunu kontrol edebilirsiniz. siz onlardan önce tescil ettirmediyseniz, vejeteryan vampir'in cevabında belirttiği durumlarla karşılaşabilirsiniz.


  • pseudovector  (05.10.11 12:08:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.