[]

ekşi duyuruyu absürt kullanım şekilleri

(uzun uzun yazıp altta da fikir soracam)

öncelikle, seviyom ben burayı ya (evet gidip konuşcam). iş yaparken arada mola verip giriyorum, okuyorum falan, bildiğim yardımım dokunacak bişey olursa da cevaplıyorum.

cevabım tiklensin, istatistiklerim yükselsin falan derdinde de değilim, birinin bi sıkıntısı varsa çözmeye yardım etmek tek başıma beni tatmin de ediyor.

ama bazı örnekler de koyuyo adama. iki anımı nakledeyim:

1- 1,5 yıl önce. sözlükte de o dönem yazar olan biri yabancı dille ilgili yardım isteyen bir duyuru yayınladı. cevapladım, o anki sıkıntısını hallettim, hatta işin sadece yabancı dil olan kısmını değil farklı tavsiyelerde de bulunup uğraştığı şeye en güzel halini de verdik. teşekkür etti falan filan, msn adresleri alındı, birkaç gün boyunca maille msnle falan o iş ile biraz daha uğraştım.

bir gece 11 gibi beni arayıp çok acil sunumunu gözden geçirmemi düzeltilecek yerlerini düzeltmemi istedi. o gece de benim laptop kafayı yemiş, mac servisinde çalışan arkadaşım gelmiş açtık yapıyoruz. dedim eğer yapabilirsek sabah göz atarım ama söz vermeyeyim.

yapamadık, ben de bakamadım. sabah "yüz üstü kaldım ortada" diye bir mesaj. arıyorum açmıyor, mesaj attım cevap vermedi. o günden sonra da ne adını duydum ne yüzünü gördüm ne de bir ortamda karşılaştım kaldı öyle.

2- bir hafta falan önce, şimdi isim verip kendisini rencide etmek istemiyorum, yine bir sözlük yazarı burada hukuki bir sürece dair birşeyler sormuş. birileri cevap vermiş, o konuyla ilgili ek sorular sormuş, karşılıklı diyaloga falan girmişler ama tatmin edici bir cevap yok ortada. benim de bizzat yaşadığım bir konuydu, girdim bütün ayrıntılarıyla ne yapması, ne yapmaması gerektiğini uzun uzun yazdım. sonraki 3 gün boyunca birkaç defa baktım, altına bir şey yazmamış, mesaj-tik, işime yaradı-yaramadı falan bi haber yok.

dün baktım ki duyuru silinmiş. yani burada uzun uzun derdini anlatan adam, kendisine verilen yanıtlardan daha fazla verim almak için insanlarla diyaloga giren, başka şeyler soran adam, ben sorunu çözdüğümde bi teşekkür etmeye gerek görmemiş. etsin-etmesin tabi dert değil ama insan yine de alınıyor bu duruma.

başkalarına da oluyo mu bu?

 
oluyo. ama biz senin de dedigin gibi, tesekkur veya tik bekleyerek cevap yazmiyoruz. kusenin, tesekkur etmeyenin, tik atmayanin da cani sagolsun, maksat isi gorulsun. uzayan kol bizden olsun. Allah compumaster'dan razi olsun. (biz dedigim, Turkiye nufusunu goz onune aldiginda, surada bi avuc kisiyiz, o guruh iste).


  • compadrito  (26.08.11 09:12:59 ~ 09:13:28) 
Oluyor tabii, ekşisözlük'ten bile daha fazla vakit geçiriyorum burada. Kendi nickim ile soramayacağım soruları internet kullanıcısı hesaplarıyla sordum, arkadaşlar edindim.

Duyurdan birisinin programlama ödevini yaptım, sevdiceklik mertebesinin kıyısından döndük (ldr tiksintim sebebiyle)

Hastaneyle ilgili bir işim oldu, doktor bir arkadaş çalıştığı hastaneyi söyledi, sıkışırsam yardım edebileceğini söyledi.


Küfür yediğim oldu, sidik yarışına girenler oldu, hakaret edenler oldu, arkadaşlıktan sonra ottan bottan sebeple trip atan oldu.

Tik atma meselesinden haberi bile olmayanlar var hala, sinirimi bozuyor benim de, vaktimi ayırıp araştırıp düzgün olduğuna inandığım uzun ve ayrıntılı cevaplar veriyorum, ortada ne teşekkür, ne tik. Genellikle tikle yetinmeyip özel mesajla teşekkür edenler çoğunlukta ama.

Bazen alkolün de etkisiyle rahatlık sınırlarını aşan sorular sorduğum oluyor, ayılınca napmıışım lan dökmüşüm bütün özel hayatı diyorum ve sorumu siliyorum, bazen verdiğim cevabı sorunun sahibi gördükten sonra siliyorum vs.

Binbir türlü insan var, ekşi duyuru'da hepsinden en az birer numune barındırıyor.

Zaman geçirdikçe daha neler göreceğiz bakalım :)
  • kimlanbu  (26.08.11 09:19:15) 
mesela alakasız, ben de bazen giriyorum böyle 3 sayfa falan bakıyorum, yardım edebileceğim duyuru yok. vay amk ne boş adammışım ben diyorum eheheh.

teşekkür noktasında da yani en azından bi tik atıp okudğunu gösterse karşı taraf ,"hah lan bi okumuş en azından boşa yazmadık" diyebilek adına güzel olur.
  • kamilinsan  (26.08.11 09:23:21) 
"tik atma meselesinden haberi bile olmayanlar var hala, sinirimi bozuyor benim de" diyorsun da, yeni üye olup bundan habersiz olmak çok normal bir şey değil mi? ilk üye olduğumda (henüz bir kaç gün oldu) bir soru sordum. cevap yazmıştı biri. hemen mesaj attım teşekkür ederim diye, tik olayından falan haberim yok tabi. sonra mesajda "sorun çözüldüyse tik atar mısın?" dedi. "bilmiyordum, hemen atayım" dedim. ve şimdi bu mesajları okuyuncaya kadar tik atmanın öyle istatistikleri falan yükselten bir şey olduğunu da bilmiyordum. soruna tam cevap bulduysan, "bir başkasının artık yazmasına gerek yok" diye mesaj vermek için tik atıldığını zannediyordum. şimdi geri dönüp cevap veren herkese tik atayım bari. sonra kimsenin sinirlerini bozmayalım di mi?


  • başkabirkullanıcıadı  (26.08.11 09:54:04) 
ya şimdi ben tik meselesini çok takmıyorum ayrıca tik olayıyla atesikus'un sorusunun cüz'i bir kısmına yoğunlaştık belki ama compumaster ekşiduyuruya kayıt olduktan sonraki ilk aşamada sadece "ekşiduyuruda sizi çözüme kavuşturan cevapların sol tarafındaki kutuyu tikleyin rica ediciim" minvalinde bir şey yazsa kocaman böyle. herkes de öğrenmiş olur yani...


  • istanbul beyefendisi  (26.08.11 10:37:07) 
iyilik yapıp denize atmak lazım
takmaya lüzum yok bence

  • superb  (26.08.11 11:19:52) 
demedim mi her tipten en az bir numune çıkıyor diye lol.


  • kimlanbu  (26.08.11 13:00:21) 
pek olmadı. ama duyuru sahibinin ağlamaklı ve yaygaralı bir sorusunu kendimce özveriyle cevapladığım halde herhangi tepki gelmedi diye (tik de buna dahil) cevabımı sildiğim olmuştu. pek takmamak lazım onun için de yüzeysel kalmak lazım herhalde..


  • african rain  (26.08.11 14:21:10) 
valla sözlükten çok burayı kontrol ediyorum. rss teknolojisi sağolsun. o değil de gıcık olduğum cevaplayıcılar var. isim vermeyecem ama adam/kadında bir tavırlar görsen bi herkesi ezmeye çalışmalar falan. hatta duyuru da açaçaktım en gıcık olduğunuz kullanıcılar kim diye bırak dedim lanet olsun. nümayişe gerek yok. gıcık yine gıcıklığını yapacak. ama birine bir gün fena dalacam.


  • hyu  (26.08.11 16:25:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.