[]

Araba Kullanan Kadınlar

Genellikle (tamamen gözlem) nerede arabasını park etmekte problem yaşayan, trafiğin akış hızının çok altındaki süratlerde seyreden birisi görsem, sürücü kadın çıkıyor.

Kadın beyninin araba kullanmak konusunda erkek beynine nazaran daha yeteneksiz olabileceği konusunda yapılmış bilimsel bir araştırma var mıdır acaba?


 
Bir erkek olarak bunu çok gözlemledim bunu ve sonucunda algıda seçicilik olduğunu farkettim. Mal gibi araba kullanan onca erkek varken içlerinden bayanları seçiyoruz sanırım.


  • muratk18  (26.08.11 02:43:29) 
ilgisi var mı bilmem ama kadınların geometrik zekaları erkeklerden daha kötü olduğu için park etme konusunda iyi olmadıklarını okumuştum. hem erkek hem kadın için bunların istisnaları da var tabii.


  • just fa  (26.08.11 02:46:05) 
www.itusozluk.com

oku burdan bi şeyler.
  • buyrun  (26.08.11 02:51:05) 
Kadın beyninin erkek beynine kıyasla araba kullanma özürlü olması gibi bir durum yok. Memlekette araba kullanmak bir dert, bir de kadınların paniklemesi vb pratik olmaması yüzünden oluşan sorunlar kadınların kötü araba kullanması durumunu doğuruyor.

Her kadın böyle değil, trafikte ayı oğlu ayı tonla mal pipisi olan sürücü var ama yolu ortalayıp 50 ile giden kişiler genelde kadın oluyor, işi sağlama almak için yavaşça kullanmak diye düşünüyorum. Giden arabanın camından sarkıp balkondaki arkadaşına el sallayan, dikiz aynasını kullanarak makyaj yapan kadınları kınıyorum.

İskandinav ülkelerinde sürüsüyle hatun olduğu için trafiğin %95 ini kadın sürücüler oluşturuyorlar ve bizdeki erkek sürücülerdne bile iyi kullanıyor onlar. Sebebi de yolların, trafiğin, insanların adam gibi oluşu. Hız sınırı 80 ise bizdeki gibi 110 la giden yok orada.

Ya da mayın tarlası yok onların yollarında
  • bonjurkes  (26.08.11 02:55:48) 
bbc'nin bi belgeseli vardı yıllar önce izlemiştim. erkek beyni ile kadın beynini karşılaştırıyorlardı. araştırmanın sonunda ortaya bu sonuçlar çıkıyordu; erkekler makina kullanmaya daha yatkın ve bunların çalışmasını kavramada daha başarılı. geometri ile ilgili konuları daha kolay kavrıyorlar. erkeklerin beyni analitik düşünce sistemine daha yatkın.. gerçi trt 2'de izlemiştim, belki montajdır :D

yani fiziksel olarak kadın erkek arasında bir takım farklar olduğunu düşünürsek bence bilişsel bir farklılık ta çok uzak değil..
  • toshiro  (26.08.11 03:12:51) 
sen arabayla 13 ysında hasır nesir olurken kadın 25 den sonra oluyor fark burda.

ayrıca evet algıa secicilik tamamen, ne cok embesil gordum dedıgın kadınlar yanında ralli pilotu kalırdı.
  • bryan fury  (26.08.11 03:32:45) 
herkes bişi solemiş bnde sölim bari. bende bi arastirmada okumustum. kadınların 3 boyutlu evreni algılamada erkekler kadar yetkin değiller.


  • all girls dream  (26.08.11 03:37:23) 
bence tamamen özgüven ve pratikle ilgili bir şey.

çok afedersiniz ama ne zaman trafikte şeridinde gitmeyip her yeri parselleyen bir kişiye sinirlensem erkek çıkıyor, (uyulması gereken) hayati kurallara uymayan birini görsem erkek çıkıyor, nerede sollandığı zaman kompleks yapıp sollamak için arabasını bas bas bağırtan birini görsem erkek çıkıyor.

bana göre de "çoğu" türk erkeğinin bilinçaltında kendileriyle o kadar özdeşleştirdikleri bir eylemin kadınlar tarafından da yapılabiliyor olmaya başlamasını kabullenmek istememenin getirdiği bir kusur arama dürtüsü var. psikolojide buna bilişsel çelişki deniyor, farkında olmasanız bile beyniniz bu çelişkiyi yok etmek için sebepler bulmaya çalışıyor.
  • kayranin kedisi  (26.08.11 04:42:09) 
bilimsel çalışmayı bilmem ama kesin fark olduğuna dair götüne iddiaya girerim.
algıda seçicilik falan değil.
haa istisnalar elbet çıkıyor her iki cinsten de. ama ortalama olarak kesin fark var.
  • delikan76  (26.08.11 08:04:52) 
Algıda seçicilik olsa şöförü görmeden "kadın değilse ben de bir şey bilmiyorum" deyip %80 civarında bir doğruluk oranı yakalıyorsam ya trafikte erkekten çok kadın vardır ya yeterli denek sayısına ulaşamamışımdır ya da kadınlar hakikaten beceriksiz. İstistaları da gördüm ama numunelikler.


  • kimlanbu  (26.08.11 08:22:27) 
bir düşünelim bakalım;
-benim babam bana 16 yaş civarı gel kızım öğren araba kullanmayı da annenleri falan bırakırsın demedi, ben araba kullanmayı öğrenmek ve ehliyet alabilmek için üniversite 3. sınıfı bekledim.
-arkadaşlarımı otogara bırakmış dönerken, 21:00 civarı antalya gibi bir yerde,kırmızı ışıkta beklerken, 2 erkeğin arabama binmeye çalışmasından da tırsmadım zaten, yoksa neden sürekli kapılarım kilitli dolaşayım.
-bile isteye sırf kadın sürücü olduğum için beni sıkıştıran, başka arabaya çarpmamak için mecburen kaldırıma çıktığımda ilerde arabadan inip kahkahalarla gülen erkek güruhu mu, aaa biz kadınlar ne çok abartıyoruz mirim. çalıştığım turizm bölgesinde bu şekilde sıkıştırılan bir kadın meslektaşım öldü, ne komik değil mi? diğer erkek sürücüler ne ceza mı aldı? şakacı sizi...
-arka camımın kırılıp çantamın çalınması mı, hemen atlarsınız şimdi ama erkeklere de oluyor bu diye, bir düşünün bakalım bunun yüzdesini.
-kendisi ters yönden geldiği halde ben yoluma devam etmekte ısrar ettiğim için arabasından inip lastiğimi tekmeleyen kişi, aaa bak sen o da bir erkek.
-sırf yoldan karşıya geçmeye çalışan 2 yaşlıya yaya geçidinde trafikte hiç bir tehlike arzetmeden yol verdiğimde, dikiz aynamdan .mına koduğumun .rospusu küfrünü erkek bir sürücünün dudaklarından okumak hep hayalimdi zaten.

ama evet kadınlar ne mız mız kullanıyor değil mi, hep tedirginler, sarı yanınca falan da kurallar gereği duruyorlar, oysa basıp geçse ne şahane olur. hem hep mağdur edebiyatı hep, ne sıkıcıyız biz. var var bilimsel araştırmalar olmaz mı. araştırmaya devam edin.

of ya, sabah sabah.
  • Phoebe  (26.08.11 09:40:49 ~ 09:44:09) 
phoebecim sana bazı eklemeler yapayım ben de:

sen gene 3. sınıfta almışsın bn ehliyet almak için üniversiteyi bitirene kadar bekledim. ehliyet aldıktan sonra araba kullanabilmek içinse önce abimin kendine araba almasını bekledim ki babamın arabasında sıra bana gelsin.

kırmızı ışıkta durdum diye yan koltukta oturan kocam da dahil olmak üzere niye durdun ki şimdi diyen erkekler varken yeşil ışık yanarkan bile sağı solu kontrol ederek yavaşlayarak geçmek zorunda hissetmek tamamen aptallık olsa gerek.

kendi şeridinde araçlar kırmızı ışıkta bekliyor diye benim şeridimden kaptırmış gelen arabaya kafa kafaya toslamamak için durmak zorunda kaldığımda, arkamdaki arabanın bana çarpması da benim suçum tabi. çünkü takip mesafesi öndeki bayanın arabasının kıçına yapışarak gitmek di mi!

yağmurlu havalarda yayalara su sıçratmadan gidersen ceza puanı yiyorsun bunu da bize öğretmediler ehliyet kursunda.

azcık insan gibi davranarak, karşıdan karşıya geçen yaşlı yada çocuklara yol vermek ne gereksiz bişey. halbuki bilgisayar oyunlarındaki onların üstünden geçerek puan toplayabiliriz.

haa bi de en önemlisi bak hala alışamadım şu direksiyon başına oturduğumda burnumu karıştırmaya. ben hala makyaj yapıyorum. ne aptalım.....
  • halanne  (26.08.11 10:18:02) 
Yemek ve ütü yapma ve dahi temizlik yapma dahil hiç bir konuda yetenekleri erkeklerinkinin yanından bile geçmiyor. Yaratılışları böyle, bunu bir zayıflık olarak söylemiyorum.


  • lebanon  (26.08.11 14:34:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.