[]

Kediler neden eve girmek istiyo

Şimdi bizim evin orda boşluk var 2 yıl kadar once bi yavru kedi gelip sığınmıştı bizde yemek verdik besledik sonra bunun yavrusu falan oldu. yemek oldugunu goren kediler geldi. şu an 10 belki daha fazla kedi oralarda takılıyo. kapıyı ne zaman acık bıraksak hepsi içeri girmek istiyo ne zorları var bizim evle bunların? hiçbirini içeri almadık bugune kadar yemek veriyoz dışarda su veriyoz.

bi de sayemizde yaşıyolar hiçbiri bırak oyun oynamayı falan kendi dokundurmuyo bile. kopek olsa hiç oyle yapmaz bu kedile neden bu kadar salak?


 
kediler salak değil vahşidir. köpekler ise değil. o nedenle kediler olması gerektiği gibi yavrularını korumak için salaklık yapıp dokundurtmazlar. dokunabilmeniz için ancak anne kedinin hayatını kurtarmış olmanız gerekir. öyle yemekle olmaz bu iş.

kediler meraklıdır. bunun nedeni kendi gözlemime göre yemek bulmak ve kendi güvenlikleridir. siz sürekli eve girdiğiniz için onlar da görüp gelmek isteyebilirler.

bir daha: kediler salak değil vahşidir.
  • ben smyrna  (25.08.11 17:26:09) 
hayvanların da karakteri olur belki ondandır. şu ana dek sokakta sayısız yavru kedi sevme girişimim oldu. kimi anne yavruyu ellediğimi görünce tısladı, kimisi tam tersi yavşaklık yapıp gelip sürtündü. karakterin yanı sıra ortam koşulları, o annenin yaşadıkları vs. de önemli. çok değişken yani.

şu şehir hayatında görüp görebileceğin en zeki hayvan kedidir bu arada. içeri girmek istiyorlarsa bir bildikleri vardır.
  • sir gawain  (25.08.11 17:30:55 ~ 17:31:04) 
yemeği içerden getirince kaynağa gitmek istiyolardır asdfgs

yavrularına dokundurmama olayı değil sanırım dimi? büyümüş hepsi? kendine dokundurmuyor. huyu öyledir. gaayet de kendini sevdiren bi kedi var apartmanımızda. yavruydu, anneanne bile oldu sırnaşık.
  • peren perengil  (25.08.11 17:49:05) 
kediler girmek ister. cebe girer, naylon torbanin icine girer, rulo halinin ortasindaki bosluga girer, ambalaj kutusu bulur girer, yatagin altina girer gibi. bu yuzden eve de girmek isteyecektir, cunku cok meraklidir. ayrica kedi "evcil"dir, yani ev sever. sen evde kedi beslerken, onun sana alisik oldugunu sanirsin ama o aslinda seni degil evi tercih ediyodur. eve baska bir insan veya kedi gelince kiskanir mesela. kediyi goturursun birakirsin bi yere, doner gelir, yasadigi yeri bulur. dunya rekoru 1500 mil. bogaz koprusunun olmadigi yillarda, avrupa'dan anadolu yakasina ya da tersi hikayeler anlatilir. simdi bu hayvanlara salak dersen biraz tarafli bir degerlendirme olur.


  • compadrito  (25.08.11 19:42:05) 
yavrusunu sevdirmeme olayı oldugunu nerden cıkardınız. ayrıca ordaki kedilerin nerdeyse hepsinin hayatını biz kurtardık. yavrusu oldu dedigim kedi oraya geldiginde ya da bırakıldıgında 1 aylık bile değildi. o da dahil ne yavruları ne de sonradan gelip buraya yerleşen kediler hiçbiri sevdirmiyor kendini. benim icin asalak gibiler en azından sevsek bi şeye benzese. :)

egitilebilir olmadıkları icin kediler sevmiyorum köpek forever :D şu an hala kopegim olsaydı 10 tane kedi bakmak zorunda da kalmazdım :P
  • rurouni  (25.08.11 19:57:04 ~ 19:57:47) 
kedilerin egitilebilir olmadiklarini nerden cikardin?

www.youtube.com
  • compadrito  (25.08.11 20:54:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.