[]

barkot okuyucu problemi

sorunla karşılasan ben değilim, bir arkadaşım.. benden yardım istedi eleman ama apışıp kaldım, hiçbir bilgim yok. dediğine göre yeni bir barkot okuyucu almış, bunu kullanmak istemiş, gerekli programı kurmuş filan. sonradan bir ilacın barkotunu okuturken sorun çıkmış. başında + ve devamında /'ler çıkıyormuş barkot numarasının, sonra da hata veriyormuş aygıt. sorunu aşabilmek için yapmasını tavsiye edeceğiniz bir şey var mı acaba? teşekkürler.




 
aldığı yer ile görüşsün.


  • oshamahue  (25.08.11 17:25:18) 
scanner ile program arasındaki ayarlara bakmalı. sadece driver yetmez. ayrıca ayarları tam ise bile program o scanneri kabul etmiyor olabilir. program ile uyumlu scanner almalı. öyle ise o zaman programdan scanner ayarlarına baksın. kaç bar okuyor vs gibi bi sürü ayarı var. öyle kulaklık takar gibi çalışan bir alet değil o.


  • ben smyrna  (25.08.11 17:27:38) 
kaç tipi var bunun bilmem ama gun tipi olanını kurdum kurdum. alet kabaca ps2 klavye girişine klavye ile bilgisayar arasına bağlanıyodu. yaptığı iş barkodda yazanı sanki klavyeden girmiş gibi bilgisayara göndermekti. birde bu tabancayla birlikte bir kitapçık vardı, oradaki belli barkodları okuyup cihazı programlayabiliyordunuz (mesela her barkod sonrasında entere basssın, basmasın ya da sonuna bilmemne standardına göre bilmemne karakteri koysun gibi)

demem o dur ki, bu tip bir cihazsa açın exceli notepadi, okutun barkodları bir abukluk var mı? yanlış okuma gibi birşeyse o bahsettiğim programlama yarayan kitapçığa bakın ama en temizi aldığınız yere sorun
  • kisa  (25.08.11 17:34:24) 
anlatılan muhtemelen kare kod denilen. yani "kisa"nın anlattığı değil. ayrıca gun dediğiniz şekli sadece "gun" silah gibi yani. ean codelar vardır barkodlarda. karekodda ise iş daha karışık. en güzeli scanner ile program uyumluluğunu araştırmak. bence scannerdan çok program firması ile irtibata geçin.


  • ben smyrna  (25.08.11 17:36:35) 
cihazın desteklediği standartlara baksın, sonra okutmaya çalıştığı barkodun tipini bulsun vs vs. marka model ve okutmaya çalıştığı barkodun fotoğrafını koyarsa boş vakti ve merakı olan bir manyak araştırabilir.


  • kimlanbu  (25.08.11 17:54:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.