[]

web kamerasi renk sorunu... yok mu cozebilecekk?

selamlar.
oncelikle,

monitorum : inca lcd (tak calistir, driver i yok)
ekran kartim : geforce fx 5200 (az once guncelledim)

kameram : everest ms-70 cift lens gayet guzel bisi, o da kurulu


sorunum : onceki kameram da (daha dogrusu ablamin kamerasi, gecici olarak kullanmaktaydim), bu yeni kamera da goruntuleri renksiz gostermekte.

webcam ayarlarina girdim ve color bolumunun aktif olmadigini gordum. rgb ayarlari silik yani, o yuzden de renksiz.

sonra gittim xp'de, display properties-settings-advanced ordan da "color management" a.. bi baktim ki herhangi bir color profili yok..

current monitor : plug & play
default monitor profile : none !
color profiles : none

bunu gorunce ekliyim dedim bir profil, add dedim ve yaklasik 15 tane falan color profili seceneginden birini secmemi istedi "color" klasorunden. hangisini sectiysem ve restart ettiysem, sorunum degismedi.. kameralar hala renksiz ve rgb olayi hala silik.

nerde hata yapiyorum?

 
sorunu önce de görmüştüm ama pek fikrim olmadığından cevap vermedim en azından şunu söyleyeyim: color profiles ile bir alakan yok. webcamin ayarları, muhtemelen sürücüsünün kendi ayarlarıdır. kendi ayarlarında renk opsiyonu gözükmüyor ise, sürücüsü ile ilgili bir problem vardır.


  • kurukafa  (24.05.08 23:02:25) 
ilk defa duyuyuorum. google dan bakmanız sonuç vermedi de buraya şeetiniz zannedersem...


  • raj  (24.05.08 23:06:14) 
degil google, her yerden arastirdim. bi kiside bile gormedim benzer sorunu, yanlis mi aradim nedir..

ama color profile ile alakasi yoksa.. dogru surucuyu de yuklediysem everest m-70 xp icin.. baska ne olabilir sorun?

(bi de, surucusuyle ilgili sorun vardir diyosun ama, onceki kamera da dahil olmak uzre dogru suruculerle yine ayni soruna neden olmustu. ama laptopta calisiyo.. allah allaaah)
  • la traviata  (24.05.08 23:13:09 ~ 23:14:09) 
sürücüyü kaldırın. restart. yine yüklemeyi deneyin derim. ya da yeni sürücü indireceksiniz, zaten yeni sürücü ise eski bir tane deneyecekseniz.


  • raj  (24.05.08 23:14:44) 
Özel olarak eklemediysen laptopta da color profile yüklü değildir, dediğim gibi onun webcam ile bir alakası yok.

Webcami nerde deniyorsun? Eğer bir program ile deniyorsan, ve o program görüntüyü efekt olsun diye siyah beyaz göstermeye ayarlanmışsa, o yüzden öyle görüyor olabilirsin.
  • kurukafa  (24.05.08 23:23:33) 
hayir hem kendi driver inin kurdugu exe ile deniyorum hem de msn vs gibi goruntulu programlarda deniyorum. her sekilde color ayarlari "deaktif" durumda..

baska bir driver ariyim..
  • la traviata  (24.05.08 23:54:16) 
ben önceki sorunuz için google'da kısıtlı bir araştırma yapmıştım. mac kullanan bir adam webcam'inden sadece siyah beyaz görüntü alabiliyordu. sorunun sebebinin, o webcam modelinin mac'lerde çalışmaması olduğu söyleniyordu.

hani, doğuştan bir uyumsuzluk da olabilir demek istiyorum.
  • actionary  (25.05.08 10:39:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.