[]

tamron 18-200 lens

selamlar. cumartesi günü canon eos 550d body + tamron 18-200 lens geliyor ve fotoğraf sanatına ilk adımımı atıyorum. (çektiğim fotoğrafların altına x y photography yazmayacağıma ve facebook'ta böyle bir albüm açmayacağıma dair yeminimi de ettim az önce =) )

ancak, bu tamron 18-200 lens amatör birisi için iyi midir? ben 550d + 18-55 kitiyle almıştır herhalde eniştem diye düşünürken, böyle bi lensle çıktı karşıma. (hong kong'dan aldığı için pek konuşamadık. "şunu şunu aldım" dedi, tamam dedim ben de mecburen.)

her ne kadar artık değiştirme şansım yoksa da görüşlerinizi almak istedim. tamamen amatörüm, neredeyse ilk defa dslr makineyle çekim yapacağım diyebilirim yani. lensi burada başka bi' şeyle takas etsem mi yoksa işime yarar mı?

bi de şey, bascek.com dışında güzel rehber site ya da fotoğrafçılıkla ilgili kitap önerebilir misiniz bana? eğer zaman ve para ayarlayabilirsem photoworld'ün kurslarına katılmayı da düşünüyorum.

çok teşekkürler herkese şimdiden.

 
enistene tesekkur et. (einstein'a da et tabii).

www.kenrockwell.com
  • compadrito  (25.08.11 15:45:11 ~ 15:45:41) 
18-55'e göre (marka bir yana) amatör için daha çok iş görecek bir lens. hem aileni hem karşı balkonda oturan kızları çekebilirsin o lens ile. zaten yeni başlıyorum dediğin için sıkıntı çekmezsin.


  • ben smyrna  (25.08.11 15:52:24) 
makine ile lens vasat tabi fiyatına göre iyidir, 18-200 lens tele olduğundan ilk kez fotoğrafa başlayan biri için makineyi titretmeden tutmayı öğrenene kadar 200mm de her fotoğrafın bulanık çıkması normal hevesin kırılmasın. Bide 550d'ler ufak makine yani ele tam gelmiyor ondan titretme olasılığın artıyor, battery grip kullanmanı tavsiye ederim.

kitap için, yeni başlayanlara

www.idefix.com

kitabı harika bir kaynaktır. aynı kitabın vol:2 ve vol:3 üde var hepsini al güzelce ezberle :)

tabiki makinenin kullanma klavuzunuda iyice ezberlemen gerek.

ilerde lensini değiştirmek istersen ucuz yollu alabileceğin lensler:

tabiki canon 50mm f1.8 olacaktır. Tamron iyidir ama sigma lenslere ilerde bulaşma. Sadece 24-70 ex f2.8 olanını düşünebilirsin sigma lenslerin.

falan filan uzun uzun yazarım bir ara, ilerde soracağım bişey olursa mesaj atabilirsin.

not: kurs v.s gibi yerlere paranı kaptırma bence, internet ve kitaplar en büyük kurs zaten. çok fotoğraf çek kendini geliştir. hafta sonu gezilere katıl 700-800 tane fotoğraf çek. öyle öğrenilir.

kendine internetten bir fotoğraf bul bunun aynısını yapmam lazım de, onu yapmaya çalış makineye hakimiyetin artar bu sayede
  • korg  (25.08.11 15:56:43) 
lens bir süre idera eder seni. sonuçta ticari bir kaygın yok. kursa gitmeni önermem. kitaplar forumlar çok yardımcı olur öğrenmen için. çok fotoğraf bak gözün gelişsin. alternatif olarak da stumbleupon toolbar'ını yükle fotoğraf seçeneğinde dolaş farklı şeyler öğrenirsin.


  • bulutbarr  (25.08.11 16:30:31) 
lens çok geniş aralıklı bir lens. uzun süre idare edicektir seni. hem mesela bir geziye falan çıktığında seni lens değiştirme derdinden de kurtarıcaktır. ama bu lensler teledeyken hem keksinlikleri düşük oluyor hem de iyicene yavaşlıyor (diyafram miyafram olayları)

her neyse uzun süre götürür sonuçta bu seni. bence de eniştene teşekkür et.
  • cedric tweedledee  (04.09.11 18:46:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.