[]

Türkçe karakter kullanımı ile ilgili.

Merhaba suserler. Benim durumum hakkında bir bilgi vereyim size.

Kendi kişisel bilgisayarım ve cep telefonum Türkçe karakter desteklemiyor. (Destekliyor aslında da uzun hikaye) Ama şirketin verdiği laptop destekliyor. Şimdi ben sözlüğe entri yazarken o anda hangi cihazdan bağlanıyorsam ona göre hareket ediyorum. O yüzden bazı entrilerimde Türkçe karakter oluyor, bazılarında olmuyor.

Bu başımıza iş açar mı ? Ne bileyim hesabı paylaşıyor lavuk falan derler mi modlar. Ha hem hesabı paylaşıp hemde paylaştığı adamla farklı klavyeler kullanacak kadar salak adamlar da varmıdır bilmem.

Moderatörleri bu konuda bilgilendirmem falan gerekir mi ? gerekirse kime bilgi vermeliyim mesela. Hepsine değildir herhalde.

 
yok yahu öyle ufak şeylerden aynı hesabı paylaştığına karar veremezler rahat ol.

ssg'nin kendisi bile yapıyor onu.
  • ocanal  (25.08.11 15:24:43) 
sadece başlık açarken dikkat edebilirsiniz. zira başlık açarken standardizasyon olabilsin diye klavyesinde türkçe karakter olmayanlara da türkçe karakterli başlık açabilme güzelliği yapılmıştır. noktalı harfin noktasızını BÜYÜK harfle yazdığınız zaman harf türkçe çıkacaktır. mesela "turkce" yazmak yerine "tUrkCe"yazarsanız başlık "türkçe" diye açılır.

tarihçeye özensiz başlık diye bir not alındığı için bunu belirtmek istedim. "böyle bir özellik var ama kullanmayıp özensiz başlık açıyor" diye not almasınlar.
  • kibritsuyu  (25.08.11 15:43:20) 
sagol kibrit abi, ona dikkat ediyorum zaten. onunla birlikte bazen bazi kelimeleri turkce karakterlerle yazmayinca anlam daralmasi, bozulmasi vs. oluyor. oyle zamanlarda biraz fazladan kasip turkce karakter kullaniyorum. onun disinda aynen devam yani. sagolun.


  • arnatuile  (26.08.11 09:46:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.