[]

capsli ekran kartı sorunu v2

Daha önceden aynı soruyu sormuştum bu sefer caps de koyayım dedim.

Black Ops oynarken başıma geldi, bir anda ekran masmavi oldu laptopu tuşundan kapatıp açtım, sonra tekrar devam ettim yine aynısı oldu en sonunda oyunun safe mode'unda boktan çözünürlükte devam ederek geçtim.

Biraz önce Modern Warfare 2 de aynısı oldu, aynı şekilde kapatıp açtım, safe modda olmasına rağmen sıçtı bu sefer aynı şekilde, bu sefer caps de aldım.

Isınma sorunu diye düşünüyorum ama makinayı baştan başlattıktan sonra bazen direk yardırarak 1 saat daha oynaybilirken bazen 10 dakika sonra patlayabiliyor.

Dell xps 512 L var 540 M nvidia ekran kartı 1 gb ramli vs vs. crysis2 de böyle bir sorun olmazken bu son 2 oyunda böyle sorunlarım oldu, ilaçtandır diye düşündüm. Age of'u Online oynarken yine aynı bok oldu, çözünürlüğü düşürdüm düzeldi.

Aklıma gelebilen tek sorun driver, şimdi dell'in sitesindeki driverları çekip tekrar deneyecem. Onun dışında bu sorunu şu sebeple yapar diyebilecek olan var mı?

Soğuma konusunda cihazın sol tarafı açık ve gayet fan sirkülasyonu sağlıyor.

not: laptop hdmi çıkışı üzerinden dvi converterla monitöre bağlı.

 
fan sirkülasyonu olsa bile, ekran kartının üzerindeki fanla ekran kartı arasındaki jel kuruduysa falan istediği kadar sirkülasyon olsun o ekran kartı ısınır. yapıcağın tek şey var, driver işi çözmezse servise ver.


  • foreignsilhouette  (25.08.11 15:23:02) 
Yine ben. Çözünürlüğü düşürdüğünde olması ısınma sorununu daha bariz gösteriyor bence. Laptop soğutucu bulup denesen biyerden. En azından belki sıklığı azalır ve sorunun o olduğunu anlarız.

Beni çelişkiye düşüren crysis aslında. MW2 veya black opstan önce onda olması gerek bu sorunların eğer sorun ısınmaysa.
  • muratk18  (25.08.11 16:30:36) 
crysis2 de ekran özellikleri ultra iyiyken azıcık yavaşlık olsa da oynayabiliyordum oyunu, sonra yükseğe aldım çözünürlüğü, nerdeyse 2-3 saat kesintisiz uçarak oynamışımdır.

Ama blackops, modern warfare vs de bu sorunların çıkmasına şaşırdım çünkü oyunlar çok da yeni değil, cracktendir diye düşündüm, ama age of empires online da da patlayınca iyice kafam karıştı
  • bonjurkes  (25.08.11 17:27:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.